Catalunya Diari

Trasplanten amb èxit els castanyers de la plaça Ramon Berenguer IV de Lleida

El paer en cap destaca la creació d’un nou espai de confort i ombra a la plaça de sortida de l’estació de trens

Grua
Imatge de la grua de grans dimensions a Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha dut a terme aquest diumenge sense incidències els treballs de trasplantament de dos grans castanyers de la Plaça Ramon Berenguer IV als parterres de la plaça de l'Estació, davant una gran expectació per part de veïns i veïnes. L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat l'actuació de trasplantament, que ha estat força impactant pel gran volum dels arbres -d'entre 10 i 12 tones cadascun- i per la grua de 150 tones i 40 metres d'alçada que s'ha necessitat per realitzar l'operació. El paer en cap ha destacat la importància d'aquesta operació «per generar un nou espai de confort a la plaça de sortida de l'estació de trens i, sobretot, per alinear el carrer Príncep de Viana i donar-li continuïtat fins al pont sense necessitat de fer el tomb a la plaça Ramon Berenguer IV, una operació que estava prevista fa temps».

El paer en cap ha destacat que aquesta actuació és necessària per iniciar la remodelació de la plaça Ramon Berenguer, l'eixamplament del carrer Príncep de Viana i l'inici del procés de pacificació del trànsit i futura reforma de la Rambla Ferran. L'Ajuntament de Lleida dóna inici, amb aquesta actuació, al procés de pacificació del trànsit a la Rambla Ferran. La vocació és que Príncep de Viana sigui una gran via que es converteixi en una de les artèries principals d'ordenació del trànsit, però també com a columna que ha de lligar el centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre: Cappont, Bordeta i Magraners.

 

Una obra lligada a la millora del carrer Anselm Clavé de Lleida

Aquesta obra va lligada a la millora del carrer Anselm Clavé, on ben aviat s'eixamplaran les voreres i es reduiran a un els carrils de circulació, i amb la remodelació integral de la mateixa plaça Ramon Berenguer IV, que més endavant passarà a ser un espai més verd i més pensat pels vianants. Així, quan es concreti aquest projecte, els cotxes que vénen des d'Anselm Clavé només podran anar cap a la Rambla i els que procedeixen de Príncep de Viana hauran de seguir cap al pont, reduint així notablement el nombre de vehicles que arriba a Ferran.


Comentaris

envia el comentari