Catalunya Diari

Treballs de reparació del clavegueram als números 1 i 5 del Carrer Major els dies 11 i 12 de gener

Treballs de reparació del clavegueram als números 1 i 5 del Carrer Major els dies 11 i 12 de gener| Redacció - Fotografia: Google Maps

 

L’empresa concessionària del servei d’aigua i sanejament de la ciutat de Lleida, FCC-Aqualia, durà a terme els propers dies 11 i 12 de gener els treballs de reparació del col·lector d’aigües residuals entre els números 1 i 5 del carrer Major. L’actuació en aquest tram de col·lector evitarà filtracions al subsòl. Per aquest motiu es durà a terme la seva impermeabilització interior sense necessitat d’obertura de cap rasa ni la realització d’obres.

Els treballs consistiran en la instal·lació, a través dels pous de registre, d’una mànega flexible de polièster amb resines a l’interior del col·lector que s’adaptarà a la seva forma i dimensions, i que mitjançant l’aportació de vapor d’aigua quedarà adherida i solidificada a mode de revestiment interior, millorant les condicions hidràuliques del clavegueram, la qual cosa evitarà filtracions i perllongarà la vida útil de la claveguera. Els treballs es completaran amb la perforació interior dels tubs de connexió dels embornals i les escomeses particulars amb un sistema de robot equipat amb càmera i fresadora.
 
Aquest sistema permetrà resoldre el problema reduint el temps d’execució dels treballs sense ocasionar les molèsties associades a les feines tradicionals (soroll, pols, ocupació de l’espai, interrupció del pas, etcètera).
 
Els treballs es duran a terme en dos dies. El dia 11, es faran els treballs previs de preparació dels pous i de neteja i fresat de l’interior de la claveguera. El dia 12, es durà a terme la instal·lació de la mànega de revestiment interior i la perforació de les escomeses.
 
Per a la realització dels treballs, es protegirà la zona al voltant dels pous de registre al carrer Major 1 i 5 i de la plaça Paeria (on habitualment es munten els escenaris) amb tanques i elements de protecció per a vianants i treballadors. En cap cas es veurà interromput els pas de vianants ni els accessos a comerços, ni el pas de vehicles de repartiment, atès que els treballs es duran a terme a partir de les 10.30 hores.


Comentaris

envia el comentari