Catalunya Diari

Més de 350 lleidatans s'han adherit als plans personalitzats de pagament d'impostos i taxes municipals

Fins a l'1 de desembre hi ha temps per sol·licitar aquesta tarifa plana de tributs municipals per a l'any que ve

Un total de 370 lleidatans s’han adherit fins ara a un Pla Personalitzat de Pagament per fer front més còmodament, en forma de tarifa plana, als impostos i taxes municipals. Es tracta d’una mesura posada en marxa l’any passat que permet unificar els rebuts dels tributs de l’Ajuntament de Lleida i fer-hi front en un màxim de 10 vegades. S’ha aplicat per primera vegada en l’any fiscal 2017, amb un total de 210 contribuents. A aquests s’hi afegiran uns altres 160 que ho han sol·licitat ja per l’any que ve, tot i que les persones interessades a gaudir d’aquest avantatge poden demanar-ho encara fins a l’1 de desembre. Es pot sol·licitar presencialment a l'Oficina de Gestió i Atenció Tributària, ubicada a l'avinguda Blondel, 16, baixos.

Vista general de la ciutat de Lleida.
Vista general de la ciutat de Lleida. | LleidaDiari.cat

El contribuent pot triar la periodicitat dels rebuts, que poden ser un, dos, cinc o deu a l'any. En aquests rebuts s’hi poden unificar tots els impostos i taxes inclosos dins el Calendari Fiscal municipal. Són els següents: Impost sobre béns immobles (IBI) - urbana, rústica o de característiques especials; taxa i preu públic per a la recollida d'escombraries; impost sobre vehicles de tracció mecànica; impost sobre activitats econòmiques; taxa dels horts de Rufea; taxa per guals; taxa per ocupació de la via pública - Taules i cadires, carpes, veles i para-sols; taxa d'ocupació de via pública amb caixers automàtics.

L’acceptació dels plans és automàtica a no ser que el contribuent tingui deutes pendents amb la Hisenda Municipal o que hi hagi dos càrrecs retornats pel seu banc. Aquest pagament flexible no comporta interessos ni requereix garanties, però cal domiciliar els rebuts i que la quota de cadascun no sigui inferior a 30 euros. Si es paga en deu vegades, arriben el dia 5 de cada mes entre el gener i l’octubre i l’últim rebut regularitza les possibles diferències respecte a les estimacions inicials. Cal recordar que la Paeria també ofereix l’opció de fraccionar els deutes pendents amb l’administració tributària municipal per tal de facilitar als ciutadans el compliment de les seves obligacions fiscals.


Comentaris

envia el comentari