Catalunya Diari

Tres cooperants lleidatans col·laboren a la maternitat Elna d'Atenes

Pinten un mural col·laboratiu en el marc d'un projecte del col·lectiu VIO

Imatge del mural
Imatge del mural | LleidaDiari.cat

La integradora social i membre del col·lectiu Voluntaris Independents Organitzats (VIO), Gemma Tortosa; l'educador social i artista urbà, Lluc Flotats (Llukutter); i l'educadora social, Carlota Rodríguez; són tres lleidatans amics i excompanys de feina que han cooperat aquest mes de setembre amb la maternitat Elna, dedicada als refugiats que arriben fins a Atenes i que agafa nom de la històrica maternitat d'Elna que acollí els refugiats espanyols al sud de França després de la Guerra Civil.

Coneixedors de l'existència de la maternitat per la Gemma, tots tres es van animar a col·laborar i va ser Lluc Flotats qui va proposar fer un mural de manera col·laborativa amb els usuaris de la maternitat que dignifiqués l'espai, i el seu dia a dia. Per financer el projecte de mural col·laboratiu, en Lluc i la Carlota van fer una làmina a partir d'una fotografia que Gemma va fer, ara fa tres anys, d'un nen refugiat al camp de Filippiada. La làmina realitzada amb tècnica de plantilla, aquarel·la i esprai que venen per finançar el material a través de les xarxes socials.

Alberga aproximadament 25 unitats familiars

La maternitat alberga aproximadament 25 unitats familiars, que disposen d'una habitació individual i accés als espais comuns. En cooperació amb altres organitzacions es proporciona als residents assessorament legal, assistència mèdica, ajuda en els processos burocràtics...etc. A més se'ls acompanya en el procés d'integració en la societat facilitant-los informació sobre eines com a aprenentatge d'idiomes, formació professional...etc. «Després de dos anys d'experiència i més de 250 persones ateses, estem presenciant ja els positius resultats del treball que realitzem», expliquen els responsables del projecte.

Imatge del mural acabat
Imatge del mural acabat | LleidaDiari.cat

 

El col·lectiu VIO és una associació sense ànim de lucre que neix l'any 2016, arran de l'experiència d'un grup de voluntàries en un camp de persones refugiades a Grècia. La tasca principal és el projecte #greenbags que consisteix en el subministrament de fruita i verdura a col·lectius vulnerables. Actualment s'implementa a Melilla juntament amb PRODEIN, que atén als joves que viatgen sols i a Atenes, juntament amb la martintat Elna, que atén principalment a famílies amb dones embarassades, en període de lactància o amb infants petits.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari