Catalunya Diari

Tres detinguts per robar a l'interior de domicilis de Lleida

Tres detinguts per robar a l'interior de domicilis de Lleida| Redacció - Fotografia: Google Maps

 La investigació es remunta al 7 de juny, quan es va denunciar el primer dels robatoris. Durant aquest temps i fins el 25 de juliol els Mossos han investigat un total de 19 delictes de robatori amb força, que s’haurien perpetrat amb un mateix modus operandi en pisos situats en carrers del centre de Lleida. Tots els robatoris tenen en comú que han estat comesos en domicilis que es trobaven a l’alçada d’una primera planta a peu de carrer. Hi accedien escalant per la canonada de gas fixada a la paret i en algun cas, han fet servir una escala petita o similar.
 
De la investigació es desprèn que els autors dels robatoris feien una recerca dels domicilis que durant la nit tenien oberta alguna finestra o porta de balcó. Actuaven principalment en la franja horària que va de les tres a les sis de la matinada, per assegurar-se que els habitants estiguessin dormint.
 
En cada robatori hi participava un mínim de tres persones. Un escalava descalç fins al domicili mentre els altres feien tasques de vigilància i suport per traslladar el botí. El que entrava al pis no accedia mai a les habitacions, es centrava en buscar objectes de valor al menjador, rebedor i sales d’estar on sostreia televisors, ordinadors portàtils, consoles de videojocs, telèfons mòbils, diners, joies i tot tipus d’objectes de valor. Posteriorment, sortia amb els objectes per la porta principal, si aquesta tenia les claus ficades al pany, o despenjava el material per la mateixa finestra o balcó amb l’ajuda dels altres membres del grup, que l’esperaven a peu de carrer.
 
En algun cas el lladre va ser sorprès pels habitants del domicili. En aquestes poques ocasions l’home va fugir ràpidament saltant per on havia entrat, i evitant sempre qualsevol confrontació amb les víctimes.
 
Dispositiu policial
Amb tots els indicis recollits i la declaració de les persones que havien vist als lladres, els Mossos van planificar un dispositiu format per patrulles uniformades i de paisà, que cada nit es desplegava pel centre de la ciutat. Aquest dispositiu va donar resultats el passat dimecres dia 25, quan pels volts de les quatre de la matinada una patrulla va veure un home que anava pel Segon Passeig de Ronda amb un televisor de grans dimensions a les mans. Quan els agents se li van acostar, l’home va deixar el televisor al terra i va arrencar a córrer en direcció contrària al vehicle policial.
 
Després d’una recerca per la zona una altra patrulla va localitzar i detenir el fugitiu, Moussa F, mentre es desfeia de part de la roba que vestia, llençant-la dins d’un contenidor de brossa al carrer Sant Ruf.
 
D’altra banda, quan es va contactar amb el propietari del pis d’on havien sostret el televisor, els agents van veure que hi havia un altre televisor amagat en un replà de l’escala del mateix edifici. Davant la possibilitat que algun membre del grup criminal no hagués vist l’actuació policial i anés a recollir-lo, es va muntar una vigilància. A la poca estona i al mateix Segon Passeig de Ronda els Mossos van detenir Muhammad Mbaye D, quan anava a buscar l’aparell amagat. Amb aquestes dues detencions el cercle es va anar estrenyent i la tarda del mateix dia 25 els Mossos van detenir Mamadou Binte D al carrer Boters de Lleida.
 
Els tres detinguts estan acusats de pertinença a grup criminal organitzat i de ser els presumptes autors dels dinou delictes de robatori amb força. La investigació ha estat molt laboriosa i s’ha vist complicada pel fet que dos dels detinguts eren persones sense antecedents policials. De moment continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts, dels quals Moussa F tenia antecedents, van passar ahir divendres a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida, el qual va decretar l’ingrés a presó de Moussa F i Muhammad Mbaye D, i la posada en llibertat amb càrrecs de Mamadou Binte D.


Comentaris

envia el comentari