Catalunya Diari

Tres hospitals lleidatans implementen nous sistemes informàtics

Es tracta de sistemes d’informació economicofinancera i de gestió assistencial

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | ICS

L'Hospital Universitari Santa Maria, l'Hospital Comarcal del Pallars i l'Espitau Val d'Aran han finalitzat aquest 2019 la implementació iniciada l'any passat dels nous sistemes d'informació economicofinancera i de gestió assistencial. Es tracta de dos projectes d'implementació de nous sistemes d'informació que han estat finançats per la Diputació de Lleida amb un pressupost total d'1.642.133 euros.

Concretament, l'Hospital Universitari Santa Maria i l'Hospital Comarcal del Pallars han implementat un nou sistema d'informació economicofinancera (SAP EcoFin) que té per objectiu facilitar el vincle i la interrelació entre aquests centres i l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, per tal d'assegurar la continuïtat de la seva oferta aportant recursos humans, formació i estandardització de processos. El nou software informàtic facilita la gestió de la comptabilitat, la tresoreria, la facturació, compres, aprovisionament, logística i l'explotació de la informació. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'import d'aquest nou sistema d'informació de gestió economicofinancera és de 347.650 euros

L'import d'aquest nou sistema d'informació de gestió economicofinancera és de 347.650 euros. Per aquesta solució es fa servir el programari líder d'ERP de l'empresa alemanya SAP, desplegant la nova versió S4HANA sent la primera implantació realitzada en l'àmbit estatal en un entorn assistencial. Per la seva banda, l'Espitau Val d'Aran ha implementat un nou sistema de gestió assistencial amb l'objectiu d'interrelacionar-se amb altres centres especialitzats de referència (bàsicament l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari Santa Maria) i amb tota la xarxa d'atenció primària del seu territori de referència, amb qui ha d'intercanviar informació sanitària (dades clíniques i imatges mèdiques), evitant desplaçaments innecessaris a la població.

El projecte ha contemplat l'adquisició i la implantació de quatre programes informàtics d'història clínica electrònica (HCE), que cobreixen els àmbits de gestió clínica i administrativa, de suport de processos d'infermeria, de prescripció farmacèutica i de laboratori. També s'ha facilitat la formació necessària per a la seva configuració i utilització. L'import d'aquest projecte, finançat també per la Diputació, ha ascendit a 1.294.483 euros.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari