Catalunya Diari

Tres hotels de Lleida ofereixen habitacions per allotjar 110 temporers

L'Ajuntament treballa conjuntament amb entitats socials per ampliar l'atenció

Imatge dels llits instal·lats al pavelló 3 de Fira de Lleida
L'Ajuntament treballa conjuntament amb entitats socials per ampliar l'atenció | LleidaDiari.cat

Tres hotels de Lleida han ofert habitacions per allotjar 110 temporers, segons ha informat la Paeria, després que l'activista Nogay Ndiaye acusés establiments hotelers de la ciutat de negar-los l'allotjament, tot i pagar-ho per avançat, «per ser negres».

L'Ajuntament de Lleida, que està en contacte amb la Federació d'Hostaleria de Lleida i amb l'activista, va contactar amb les entitats hoteleres de la ciutat el passat dijous a petició de Ndiaye per poder ampliar les possibilitats d'allotjament d'aquestes persones. A més, la Paeria va obrir dilluns -un mes abans que l'any passat- el Pavelló 3 de Fira de Lleida amb capacitat per a acollir-hi 150 persones. La primera nit hi han dormit 88 persones i 7 han fet ús de les consignes i les dutxes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El pavelló 3

El pavelló 3 disposa de diverses zones diferenciades: descans, menjador (amb càtering), higiene, consignes i servei de bugaderia. Aquest espai, presentat com a un recurs d'emergència per a les persones temporeres mentre no tenen un altre lloc on allotjar-se, és gestionat per l'Ajuntament de Lleida i té, també, una Oficina d'atenció al temporer per a oferir suport en les gestions més burocràtiques de la temporada.

Així mateix, la Paeria ha informat que aquest dilluns també es va activar el cens de les persones temporeres, d'acord amb les organitzacions agràries, per tal de tenir informació actualitzada i real per poder coordinar millor el dispositiu d'atenció social i sanitària. En aquest formulari pagesos, pageses i sindicats agraris hauran de comunicar quines són les seves necessitats reals i de personal per a la campanya de recollida de la fruita 2020.


Comentaris

envia el comentari