Catalunya Diari

Tretze sense sostre dormen al pavelló 4 de Fira de Lleida en la primera nit de funcionament de Pla Iglú

L'equipament pot acollir fins a 70 persones però es podria ampliar en cas que fos necessari

Pla general de l'interior del pavelló 4 de Lleida habilitat per acollir a la nit persones sense sostre en el marc del projecte Iglú
Tretze sense sostre dormen al pavelló 4 de Fira de Lleida en la primera nit de funcionament de Pla Iglú | LleidaDiari.cat

Un total de 13 homes sense sostre han dormit la primera nit de funcionament del Pla Iglú ubicat al pavelló 4 de Fira de Lleida. La Paeria ha habilitat aquest allotjament hivernal nocturn d'urgència per tal de garantir la distància social entre persones i que també puguin complir amb el confinament pel toc de queda contra la covid-19.

L'equipament té capacitat per a una setantena de places, que és el nombre de persones sense sostre que té comptabilitzades el consistori a la ciutat, però si convé, h ha possibilitat d'ampliar-lo. Els usuaris de l'allotjament també poden fer ús d'un servei de consignes i lavabos. A més a més, està previst muntar-hi dutxes, tot i que de moment es poden fer servir les de les piscines de Cappont.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Complementa el servei que ja es presta a l'allotjament de Jericó

Aquest refugi nocturn complementa el servei que ja es presta a l'allotjament de Jericó, contractat per la Paeria. L'objectiu és atendre les necessitats bàsiques de persones que amb l'arribada del fred es poden trobar en situació de vulnerabilitat.

La Paeria ha optat per aquest pavelló, ja que té prou capacitat per acollir la població que s'hi derivi, principalment de l'àrea dels serveis socials, i a la vegada garantir les mesures de seguretat contra la covid-19, com ara respectar el toc de queda, la distància personal, la neteja de mans i l'ús de mascareta. La Paeria ja va adequar els pavellons de Fira de Lleida a principis de juny per atendre i allotjar a la nit les persones que arribaven a la ciutat per treballar a la campanya de la fruita.


Comentaris

envia el comentari