Catalunya Diari

El Tribunal d’Schleswig-Holsteing extradeix Carles Puigdemont per malversació

L'expresident de la Generalitat no serà processat pel delicte de rebel·lió

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont.
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal d’Schleswig-Holsteing ha pres la decisió d'extradir Carles Puigdemont pel presumpte delicte de malversació de fons públic. D'aquesta manera, l'expresident serà processat pel Tribunal Suprem, tal com havia sol·licitat el jutge Pablo Llarena.

Tot just unes hores abans es coneixia la notícia que la Justícia alemanya donaria a conèixer en les pròximes dates la decisió vers Puigdemont. De la mateixa manera, s'ha confirmat que el polític no serà processat pel delicte de rebel·lió.

La Justícia alemanya extradeix Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, a Berlín
Carles Puigdemont, a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

La decisió presa pel Tribunal d'Schleswig-Holsteing implica que l'expresident de la Generalitat serà processat pel Tribunal Suprem de l'estat espanyol. D'aquesta manera, es compleix la petició del jutge Pablo Llarena, qui reclamava l'entrega de Carles Puigdemont a la justícia espanyola.

No obstant això, un cop aterri a l'Estat, Puigdemont no podrà ser processat pel delicte de rebel·lió. La Justícia alemanya no considera que les actuacions de l'expresident hagin de ser processades segons aquest manament del jutge Llarena, pel que únicament podrà ser investigat per malversació.

Pendents de la Fiscalia General alemanya

Una vegada el Tribunal d'Schleswig-Holsteing ha pres la decisió d'extradir Carles Puigdemont i entregar-lo a la justícia espanyola, la mesura queda pendent només d'un últim fil per tal de confirmar-se les exigències del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

La Fiscalia General alemanya tindrà l'última paraula en aquest procediment, ja que serà qui farà efectiva la tornada de l'expresident de la Generalitat a l'estat espanyol. Cal recordar que la fiscalia de l'estat germànic ja va acceptar la sol·licitud d'entrega de Carles Puigdemont a Espanya setmanes enrere.


La victòria —a mitges— de Pablo Llarena

La decisió presa per la Justícia alemanya representa una victòria moral pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. Després d'haver estat denegada la petició d'extradició pels delictes de sedició i rebel·lió, el Tribunal d'Schleswig-Holsteing ha acceptat entregar Carles Puigdemont pel presumpte delicte de malversació.

No obstant això, la mesura no és totalment satisfactòria pel magistrat espanyol, que ha vist com la condemna màxima que podia interposar contra l'expresident de la Generalitat ha anat disminuint a mesura que la Justícia alemanya denegava les sol·licituds anteriors del Tribunal Suprem.


Comentaris

envia el comentari