Catalunya Diari

Cospedal s'incorpora al Tribunal Suprem com a advocada de l'Estat

Les gravacions de Villarejo que van portar l'exministra popular a dimitir frustren el seu contracte amb un bufet jurídic internacional

María Dolores de Cospedal recupera la seva plaça de funcionària a l'Advocacia General de l'Estat | CatalunyaDiari.cat
 

 

María Dolores de Cospedal tornarà a exercir d'advocada de l'Estat, després que el bufet privat Hogan Lowells rebutgi finalment contractar-la. L'exsecretària general del PP ha estat designada al Tribunal Suprem i treballarà a la sala contenciosa administrativa, on defensarà els interessos del govern en processos judicials entre l'administració i particulars i empreses.

El passat 8 de novembre, Cospedal dimitia dels seus càrrecs i demanava ingressar de nou a l'Advocacia General de l'Estat. Era en principi un pur tràmit per poder demanar posteriorment una excedència, però les reticències de l'empresa privada a incorporar polítics la retornen a la seva plaça de funcionària.  

Per dates, es preveu que s'haurà d'encarregar de defensar acords de l'etapa de govern de Mariano Rajoy, tot i que si algun recurs es tramita amb rapidesa, podria també haver de donar suport a decisions de l'executiu de Pedro Sánchez.

El bufet internacional Hogan Lowells es fa enrere a l'hora de contractar l'exministra

El bufet Hogan Lowells ha refusat el contracte que ja tenia aparaulat amb De Cospedal i que fins i tot havia aprovat l'autoritat que controla les incompatibilitats. Tot i la bona relació que Cospedal manté amb Lucas Osorio, cap de la companyia a Madrid i advocat de l'Estat en excedència, l'escàndol de Villarejo que va portar-la a dimitir ha frustrat  també ara la seva entrada a l'empresa privada

a

Cospedal va opositar el 1991, cinc anys abans de la promoció coneguda com a 'gloriosa', de la que en van sortir molts dels alts càrrecs del govern de Rajoy. Va arribar al govern del PP el 1996, quan va començar a ocupar càrrecs a l'Administració, fins a ascendir a ministra de Defensa i secretària general del PP.

Cospedal ha estat durant més de vint anys una de les persones més influents del país | CatalunyaDiari.cat

 

Després d'estar durant més de vint anys a la llista de persones més influents del país i lluny d'informar i assessorar sobre les normes que preparen els diversos departaments d'Estat, tasca que fan els advocats que formen part d'un ministeri, Dolores de Cospedal ocuparà una de les places més comunes entre expolítics que pertanyen al cos d'advocats de l'Estat, tranquil·la i ben remunerada: el contenciós, al Tribunal Suprem.


Comentaris

envia el comentari