Catalunya Diari

Trilla sobre el Segrià: «Ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé»

El cap d'Epidemiologia del Clínic diu que a Barcelona els casos creixen amb una proporció relativament petita

El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
Trilla creu que s'està perdent una mica la traçabilitat al Segrià: "Ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé" | LleidaDiari.cat

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha constatat que s'està perdent una mica la traçabilitat al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha opinat que «falta reforçar, i molt, la vigilància epidemiològica».

«Amb el temps transcorregut i totes les passes que s'han donat, sembla que la primera vegada que s'ha de provar la bondat d'aquest sistema de detecció i seguiment ens hem quedat curts o alguna cosa no ha anat bé», ha resumit Trilla, que ha remarcat que el nombre de casos ha ultrapassat la capacitat de seguiment «per manca de recursos i per la complexitat inherent d'aquests casos». Sobre Barcelona, en canvi, ha opinat que els positius creixen amb «una proporció relativament petita».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Quan es perd la pista aquí les coses es poden complicar, diu l'expert

Al Segrià, ha dit Trilla, hi ha contagi comunitari, però mentre es pugui traçar es pot tenir una lleugera idea del que està passant. «Quan es perd la pista aquí les coses es poden complicar, i crec que en part és una mica el que està succeint al Segrià», ha indicat. En aquest sentit, ha avisat que seria «molt decebedor» que es produís una segona onada durant l'estiu, quan encara Catalunya no ha sortit de la primera fase.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, Trilla ha subratllat que calen «bones dades i que siguin fàcils d'interpretar, ben acotades». En aquest sentit, ha explicat que hi ha hagut una superposició de dos tipus de resultats: xifres de PCR positives barrejades amb proves serològiques que corresponen a casos antics. Així les coses, ha remarcat que els positius actuals han augmentat «amb una proporció relativament petita».

Trilla ha destacat que ja era esperable un augment de casos amb la nova normalitat, així com els que corresponen a alguns «que no ho fan tot el bé que tocaria». «Si tots aquests casos es poden diagnosticar i seguir, igual tenim sort i ho anem controlant», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari