Catalunya Diari

Trilla diu que el confinament a casa es manté com a opció al Segrià

El cap d'Epidemiologia del Clínic assegura que clarament hi ha transmissió comunitària a Ponent

Vecinos paseando por una de las localidades leridanas afectadas por los rebrotes
Trilla diu que el confinament a casa es manté com a opció al Segrià | ACN

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha insistit que el confinament domiciliari al Segrià «és una possibilitat» però ha instat a esperar l'evolució de casos durant el cap de setmana per decidir si és necessari.

«Podríem esperar la primera setmana per veure com van les coses i igual dona una pista més si s'ha de fer, com s'ha de fer o no s'ha de fer», ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que, en tot cas, s'hauria d'optar per l'actuació «més selectiva i quirúrgica». El doctor ha afirmat que «clarament» hi ha transmissió comunitària al Segrià i ha insistit en la necessitat d'aconseguir la traçabilitat de tots els casos per evitar que el sistema torni a patir estrès.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El brot del Segrià «amoïna» als epidemiòlegs

Trilla ha reconegut que el brot del Segrià «amoïna» als epidemiòlegs, especialment quan ja s'ha comprovat que hi ha transmissió comunitària. Tot i això, ha plantejat la possibilitat que en el recompte de casos s'incloguin alguns que es notifiquin ara però que no siguin d'aquests dies. Davant del fet que la majoria de casos diagnosticats arreu són asimptomàtics, ha valorat que això és positiu sanitàriament, ja que implica menys tensió per al sistema sanitari però, per contra, són difícils de detectar i poden continuar infectant.

El fet que hi hagi més pacients lleus o sense símptomes i menys greus «s'ajusta a la realitat esperable» i no al que passava al març i a l'abril, ja que ha assegurat que majoritàriament és una malaltia lleu. D'altra banda, ha considerat que els casos que estiguin sortint aquests dies es poden relacionar cada cop menys amb la revetlla de Sant Joan perquè ja fa més de 15 dies d'aquesta celebració. «De moment, la prova de la revetlla l'hem passat amb certa bona nota», ha apuntat.


Comentaris

envia el comentari