Catalunya Diari

Troben imatges dels pares de la Nadia mantenint relacions sexuals davant de la menor

Troben imatges dels pares de la Nadia mantenint relacions sexuals davant de la menor| Text i fotografia: ACN

L'Audiència de Lleida ha confirmat la presó provisional sense fiança pel pare de Nadia Nerea en considerar que existeixen prou indicis de criminalitat per poder-lo encausar per un delicte d'estafa agreujada. En la interlocutòria, la Sala desestima el recurs presentat per la defensa i argumenta aquesta decisió en considerar també què existeix risc de fuga, d'obstrucció a la justícia i de reincidència.

Pel que fa a les presumptes imatges de la nena de "contingut sexual" trobades en un llapis de memòria, fonts judicials han confirmat que es tractaria del llapis de memòria que utilitzava habitualment el pare, que es tracta de "diverses fotografies" i que s'investiga si aquestes imatges haurien estat difoses. Precisament per evitar la difusió d'aquestes fotografies, fonts judicials han explicat que l'advocat de Fernando Blanco es desplaçarà aquest dijous a la Seu d'Urgell per poder-les visualitzar perquè el jutjat no les enviarà. Està previst que sobre aquestes imatges declarin divendres tant el pare com la mare de la nena al jutjat de la Seu d'Urgell que instrueix el cas.

Així mateix, segons avança el diari ABC, en les imatges visionades pel jutge s'observa com la menor es troba presenciant relacions íntimes entre els seus pares, "de caràcter sexual explícit".

A banda de les fotografies trobades, s'investiga també si hi ha vídeos, tot i que de moment no se n'hauria trobat cap. Els investigadors també analitzaran més dispositius trobats tant a la casa familiar de l'Alt Urgell com al cotxe del pare de la nena, Fernando Blanco, per si surt a la llum més material.

La fiscalia de Lleida descarta de moment sol·licitar també presó provisional per la mare de la Nadia, Marga Garau, perquè no creu que existeixi risc de fuga. Tampoc considera necessari, de moment, augmentar la protecció de la nena, més enllà de la mesura ja efectiva de la retirada de custòdia de la menor als pares.

L'advocat ho nega
Per la seva banda, l'advocat de Fernando Blanco i Marga Garau, Alberto Martín, ha negat el ''contingut sexual'' de les imatges de la menor trobades en un llapis de memòria. Un germà de la mare ha explicat que ha vist les imatges en qüestió i que ''fora de context'' sí que es poden interpretar tal com creu el jutge però que el pare li va dir que les hi feia per seguir l'evolució de la malaltia a la seva pell. Segons Martín, Blanco es va assaventar de l'acusació mentre mirava la televisió al Centre Penitenciari de Ponent, on ja hauria rebut amenaces per part d'altres presos per aquesta circumstància.

D'altra banda, fonts judicials han assegurat a l'ACN que la declaració de la mare es farà divendres als jutjats de la Seu d'Urgell encara que s'al·legui que no tenen diners per fer el desplaçament des de Palma perquè tenen els comptes bloquejats.

El jutge que investiga el cas considera després de veure les imatges que hi ha indicis de delictes de provocació i explotació sexual al pare. Així mateix també vol saber quina és la relació que té la mare amb aquestes imatges i també ha autoritzat el registre de 13 llapis de memòria, set targetes de memòria, tres discos durs i altres terminals informàtics confiscats als pares després dels registres.

Organyà "commocionada"
La població d'Organyà, a l'Alt Urgell, segueix "commocionada" i "sorpresa" per les darreres novetats i el caire que està prenent el cas de la Nadia. El que va començar com un "engany" pot acabar derivant en quelcom molt més escabrós. L'alcalde de la població, Celestí Vilà, ha manifestat que "estem molt decebuts i enganyats, si les darreres informacions són certes, que la policia i el jutge decideixin". Vilà ha assegurat que "de ser cert només puc dir que la Nadia ha tingut molt mala sort, no només amb la malaltia si no també amb els pares que li han tocat". En aquest sentit ha afegit que "no hi ha paraules per a qualificar el que ha passat".

Els veïns d'Organyà no surten de la sorpresa, després que fa unes setmanes esclatés l'engany dels pares al voltant de la malaltia de la nena Nadia, aquest dimarts s'ha sabut de l'existència d'imatges de "contingut sexual" de la menor.


Comentaris

envia el comentari