Catalunya Diari

El truc casolà més eficaç per netejar les rajoles

Solament requereix d'alguns elements que podem trobar fàcilment a casa

kfhjfhj
Vinagre, bicarbonat, aigua i llimona: el truc casolà per netejar les rajoles  | Arxiu

Un dels pitjors mal de cap a l'hora de netejar la nostra llar són les rajoles. I és que la brutícia que tendeix a adherir-se a elles, especialment a les juntes, és una de les més complicades de retirar, ja que la forma més recorreguda de retirar-la és fregant sense parar. Afortunadament, les xarxes han popularitzat recentment un senzill truc casolà que s'ha convertit en la millor solució a aquest problema i que a més, no requereix productes químics per dur-ho a terme, sinó una sèrie d'«ingredients» que habitualment tothom té a casa.

Aigua, bicarbonat de sodi, llimona, vinagre blanc, un bol, bol o galleda, un pot amb polvoritzador, un raspall i, per descomptat, baietes i esponges seran les coses que faran falta per posar-ho en pràctica. Una vegada que tenim tot el necessari, el primer pas és barrejar 250 mil·lilitres d'aigua i 2 cullerades de bicarbonat fins que es creu una mescla homogènia, és a dir, que es dissolgui per complet. A això se li afegeix una mica de suc de llimona i altres 250 mil·lilitres de vinagre blanc.


Una vegada que la mescla ja està realitzada, s'aboca en el pot i es polvoritza en les juntes o ratlles de les rajoles de la cuina, banys, etc. Es deixa actuar durant 30 minuts aproximadament i després, es freguen amb el raspall. Amb l'ajuda de les baietes, el fregall i el bol (ple d'aigua) acabarem d'aclarir i netejar tota la paret de rajoles. Una vegada acabat, l'olor de vinagre no roman a causa que aquest es neutralitza en entrar en contacte amb la resta dels elements.

Limón, agua y bicarbonato: los ingredientes imprescindibles
Llimona, aigua i bicarbonat: els ingredients imprescindibles| Arxivo

 

D'altra banda, també existeix una altra versió molt similar una mica més senzilla que s'utilitza especialment quan hi ha fortes taques de greix, però se sol emprar tant en cuines com en banys. Aquesta consisteix a escalfar una tassa de vinagre en una casserola a foc lent fins que estigui temperat - o a una temperatura que no arribi a cremar - i barrejar-ho amb frega plats en un pot amb polvoritzador. Sense marejar massa la mescla perquè no es creu massa escuma, s'aplica a la zona a netejar.Igual que amb la primera fórmula, es deixa actuar sobre la superfície a tractar durant uns 30 minuts. Després, s'esbandeix amb aigua freda i el resultat serà unes rajoles impecables amb poc esforç. En aquesta ocasió, cal destacar que en portar sabó líquid de rentar els plats, no és recomanable aplicar-ho en les rajoles del sòl, ja que podrien provocar relliscades. Per a aquesta superfície, millor apostar per la primera versió, ja que no inclou frega plats.


Comentaris

envia el comentari