Catalunya Diari

Turisme de Lleida promourà la incorporació de restaurants de cuina lleidatana en l'oferta per a celíacs

Turisme de Lleida promourà la incorporació de restaurants de cuina lleidatana en l'oferta per a celíacs| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 



Larrosa ha remarcat que per mitjà d’aquesta acció es vol implicar la restauració en l’ampliació de l’oferta gastronòmica per a les persones que són intolerants al gluten: "A través de Turisme de Lleida i conjuntament amb la Federació d’Hostaleria incentivarem als establiments que incorporin línies específiques per a persones que pateixen aquesta intolerància. Amb aquesta acció, a la vegada que promovem la creativitat gastronòmica, facilitem l’accés d’aquestes persones als establiments de restauració".
 
Segons l’acord signat aquest dimecres, Turisme de Lleida es compromet a promoure accions de sensibilització social en referència als celíacs, a promoure la senyalització de plats aptes per a celíacs dins de les cartes dels restaurant, senyalitzar a la guia de Lleida que Turisme de Lleida edita anualment aquells restaurants aptes per a celíacs amb el símbol de l’Associació de celíacs de Catalunya, i també, a divulgar tota aquesta informació als Departaments de Digestologia dels hospitals de Lleida.
 
Per la seva banda, l’Associació de Celíacs de Catalunya, mitjançant la vocalia de Lleida, es compromet a fer una promoció i divulgació amb les seus mitjans del restaurants amb plats aptes per a celíacs de Lleida.
 
En aquest moments hi ha quatre restaurants que ofereixen plats per a persones que pateixen intolerància al gluten. Actualment, segons la delegació a Lleida de l’Associació de Celíacs de Catalunya, hi ha 400 lleidatans i lleidatanes que són celíacs.



Comentaris

envia el comentari