Catalunya Diari

Turisme de Lleida estrena la temporada de primavera de visites guiades

Les grans novetats són la incorporació d’una ruta fixa tots els diumenges al matí, ‘City tour per Lleida’, un recorregut pel patrimoni artístic religiós i una passejada per les fonts monumentals

Una de les visites guiades de Turisme de Lleida
Una de les visites guiades de Turisme de Lleida | LleidaDiari.cat

Turisme de Lleida posa en marxa, la sisena edició del programa de rutes guiades i interactives per descobrir l'essència cultural de la ciutat, els seus racons, les seves llegendes, els seus personatges i, en definitiva, la seva rica història. Es tracta d'una quarantena de rutes per Lleida programades per aquesta primavera.

Aquesta temporada s'ha incrementat el nombre de rutes programades, que a banda de l'oferta de visites tots els dissabtes fins al 30 de juny, inclou rutes per Setmana Santa i els ponts festius. La gran novetat és la incorporació d'una ruta fixa tots els diumenges al matí 'City tour per Lleida', per tots els visitants, i que també es comercialitza a través de CIVITATIS, ja que hi ha molta demanada d'aquest servei i molta afluència de gent de fora, que vol conèixer el patrimoni de la ciutat a través d'una visita guiada.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També s'ha reforçat les visites al Castell dels Templers per la gran demanada que tenen tant la visita guiada com l'activitat experiencial del Templer per un dia, incorporant el taller infantil dels 'Cavallets del Temple' per Setmana Santa i una visita especifica per Dijous Sant amb visites a esglésies per conèixer les arreles de la Setmana Santa lleidatana.

El barri antic jueu de la Lleida medieval

A més de la proposta de conèixer el barri antic jueu de la Lleida medieval, que ara s'incorpora a la programació de primavera, ja que des que es van inaugurar al setembre les visites a La Cuirassa, aquestes havien quedat com un fet extraordinari pel tercer diumenge de mes, Turisme de Lleida presenta com a novetat la ruta Sacra. Un recorregut per l'Eix Comercial i el Centre Històric per descobrir el patrimoni artístic religiós de nombrosos espais destinats a altres usos, fins a arribar a les esglésies romàniques de Sant Llorenç i Sant Martí, al peu de la Seu Vella. Com a complement s'apunta la recomanació de visitar el Museu de Lleida, que reuneix una de les col·leccions d'art sacre més important de l'Estat.

Una altra de les novetats de Turisme de Lleida és la passejada per les Fonts Monumentals, el camí de l'aigua que recorre la ciutat, des que al segle XVIII es va implantar el sistema d'abastament d'aigua potable amb el gran dipòsit del Pla de l'Aigua i el conjunt de fonts, que encara llueixen a la ciutat. La Lleida Secreta, La Lleida modernista, La càmera del Temps i les Llegendes de Lleida són les altres alternatives que ens proposa Turisme de Lleida pels dissabtes, des d'ara fins al 29 de març´.

  

Les visites guiades tenen un preu de cinc euros (la que inclou el vermut són 5 euros més).

Les visites són gratuïtes per als menors de tretze anys.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  


Comentaris

envia el comentari