Catalunya Diari

Turisme de Lleida inaugura les rutes guiades de primavera amb la «Lleida Secreta»

Una vintena de turistes de Barcelona, Guadalajara i Itàlia coneixen els vestigis romans i medievals de l'antiga ciutat

Imatge d'una de les rutes
Imatge d'una de les rutes | LleidaDiari.cat

Turisme de Lleida ha inaugurat aquest dissabte la cinquena temporada del programa de rutes guiades i interactives per descobrir l’essència cultural de la ciutat, els seus racons, les seves llegendes, els seus personatges, en definitiva, la seva rica història. L’estrena ha estat amb la ruta «Lleida Secreta», un recorregut que permet conèixer vestigis romans i medievals de l'antiga ciutat. Restes de muralles, esglésies, banys andalusís i fins i tot de la presó medieval que han sobreviscut al pas del temps i es troben en llocs ocults; espais secrets el descobriment dels quals queda a l'abast de tot aquell que vulgui conèixer la història de Lleida a través de la seva arqueologia.

Una vintena de turistes, procedents de Barcelona, Guadalajara i Itàlia han conegut la Paeria, les muralles medievals d’Anselm Clavé, les restes del soterrani de l’Auditori Municipal i l’Església de Sant Joan. Tots ells han rebut un obsequi, amb motiu de la celebració enguany del 20è aniversari de Turisme de Lleida. La gran demanda i la molta afluència de visitants han fet que aquesta nova temporada de primavera s’hagi incrementat aquest servei, oferint més visites guiades durant la Setmana Santa i els ponts festius, a més dels dissabtes de primavera ja programats.

També s’estrenarà una nova ruta com és la de «Cultura Viva», que recorrerà el cor del Centre Històric visitant els mestres pessebristes, les comparses dels Moros i Cristians, els Castellers de Lleida, el Centre de Titelles, les colles de l’Aplec del Caragol i finalitza amb un vermut caragoler. El pròxim dissabte, 24 de març, està previst realitzar La Càmera del Temps. Les visites guiades tenen un preu de 5 euros (exceptuant la ruta de «Cultura Viva» que és de 10€ perquè inclou el vermut) i són gratuïtes per als menors de tretze anys. El punt de sortida de les visites serà els dies indicats a les 11.30 hores des de Turisme de Lleida. Les del Castell dels Templers de Gardeny són a les 12.00 hores amb sortida des del mateix Castell.

Més informació i inscripcions al telèfon 973700319 o a [email protected]. Les places són limitades, per això cal fer inscripció prèvia. Cal destacar la col·laboració público-privada en aquesta iniciativa, ja que seran diverses empreses –Nomon Turisme Cultural, Sirga i GMM Comunicació-, les encarregades de realitzar les visites guiades, que s’adrecen principalment al públic familiar de Lleida i de fora de la ciutat, així com col·lectius, grups i escolars.


Comentaris

envia el comentari