Catalunya Diari

Turisme de Lleida posa en marxa la nova temporada de les visites guiades de tardor

Imatge nocturna del Castell dels Templers
Imatge nocturna del Castell dels Templers | LleidaDiari.cat

Turisme de Lleida ha posat en marxa una nova edició del programa de rutes guiades i interactives per descobrir l'essència cultural de la ciutat, els seus racons, les seves llegendes, els seus personatges en definitiva la seva rica història. La primera de les propostes ha estat la ruta arqueològica monumental 'La Lleida secreta', en la qual han participat mig centenar de persones que han volgut conèixer els vestigis romans i medievals de la ciutat antiga, les restes de Muralles, les esglésies o la presó medieval, que han sobreviscut al pas del temps i es troben en llocs ocults; espais secrets, el descobriment dels quals queda a l'abast de tot aquell que vulgui conèixer la història de Lleida a través de la seva arqueologia. La ruta ha passat aquest dilluns pel Palau de la Paeria, la muralla medieval del carrer Anselm Clavé, les Adoberies i la Domus romana de l'Auditori.

  

En aquesta edició de les visites guiades de tardor, cal destacar la ruta 'La Càmara del Temps', una proposta per descobrir la Lleida de principis del segle XX, a través de fotografies antigues, que es va estrenar la passada primavera i es repeteix ara, degut al gran èxit de públic. També cal assenyalar, en aquesta temporada que comencem, la col·laboració públic-privat en la iniciativa, ja que seran diverses empreses –Nomon Turisme Cultural, Sirga i GMM Comunicació-, les encarregades de realitzar les visites guiades, que s'adrecen principalment al públic familiar de Lleida i de fora de la ciutat, així com col·lectius, grups i escolars.

 

Calendari de les pròximes visites

Dia 29 de Setembre: Jornada de portes obertes al Castell dels Templers de Gardeny amb motiu de les Festes de la Tardor

Dia 30 de Setembre: 'La Càmara del Temps'

Dia 7 d'Octubre: 'La ruta de les llegendes', adreçada a un públic familiar

Dia 8 d'Octubre: Coincidint amb les jornades de Patrimoni es farà una visita guiada i gratuïta al Castell Templer de Gardeny, per la qual s'haurà de fer reserva prèvia.

Dia 14 d'Octubre: 'Petits Grans Racons'

Dia 21 d'Octubre: 'La Cobla dels Joglars'

Dia 28 d'Octubre: 'La Lleida Modernista'

Les visites guiades tenen un preu de cinc euros i són gratuïtes per als menors de tretze anys. El punt de sortida és l'oficina de Turisme de Lleida, al carrer Major, a les 11.30 hores. Per a més informació i les inscripcions s'ha de trucar al telèfon 973700319 o escriure a [email protected] 
 Comentaris

envia el comentari