Catalunya Diari

El Turó de la Seu Vella incrementa en un 5,43% el nombre de visitants en els primers 8 mesos de l’any

Aquestes xifres s’han donat a conèixer en el decurs de la reunió del Comitè Executiu i del Consell General del Consorci del Turó de la Seu Vella
La Seu Vella de Lleida
La Seu Vella de Lleida | Hermínia Sirvent

El Turó de la Seu Vella ha rebut un total de 60.147 visitants entre gener i agost d’enguany, la qual cosa suposa un increment del 5,43%, respecte al mateix període de l’any passat, quan van ser 57.074 les persones que es van atansar fins al conjunt patrimonial de Lleida. Aquestes xifres s’han donat a conèixer en el decurs de la reunió del Comitè Executiu i del Consell General del Consorci del Turó de la Seu Vella, que s’ha celebrat aquest divendres i que ha estat presidida per la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra. La tinent d’alcalde ha mostrat la seva satisfacció per l’increment de visitants, el qual no només respon al nombre d’activitats que s’han generat o desenvolupat al Turó, sinó també a la repercussió positiva d’altres activitats ciutadanes, que actuen com a pont per dur gent fins al conjunt patrimonial. 

 

Durant la reunió, també s’ha informat sobre el nou pressupost del consorci del Turó, que tindrà caràcter continuista i es fixarà al voltant dels 750.000 euros, segons ha informat el delegat de Cultura de la Generalitat, Josep Borrell, el qual no ha descartat la possibilitat d’incrementar-lo a partir de futures subvencions, que estaran supeditades al Pla Estratègic, que ha de sortir del Pla Director del Turó, pensant en la candidatura a ser patrimoni mundial de la Unesco.

 

Tot i això, també s’ha informat del compromís de totes les parts que formen el Consorci a treballar perquè la tercera part del pressupost previst, quelcom superior als 200.000 euros, es pugui obtenir de la mateixa activitat que genera el monument. El delegat de Cultura ha anunciat la seva confiança malgrat que la previsió de visitants de cara al pròxim exercici es vegi afectada per l’execució de les obres de restauració que s’executaran abans de final d’any.

 

Aquesta restauració, pressupostada en 1,5 milions d’euros i que afecta la coberta del claustre, la part superior de la torre-campanar i la Porta dels Apòstols, es troba en fase de licitació per part del Departament de Territori i Sostenibilitat i està prevista que tingui una durada d’onze mesos.Comentaris

envia el comentari