Catalunya Diari

El Turó de la Seu Vella de Lleida tancarà l'accés a vehicles durant la nit per evitar 'botellons'

Entre les onze de la nit i les set del matí, però el recinte seguirà sent accessible a peu

Els vehicles no podran accedir en horari nocturn al Turó de la Seu Vella de Lleida a partir de divendres.

El consorci, d'acord amb la Paeria, ha pres la decisió de tancar l'accés per la Porta del Lleó, mitjançant un sistema de pilones que deixarà, però, el pas obert per als vianants.

La mesura té com a objectiu evitar les aglomeracions de persones que hi ha hagut algunes nits i el consum d'alcohol en grup a l'aire lliure associat, seguint recomanacions de la Guàrdia Urbana.

Tot i que la mesura es posa en marxa per aquesta situació arran del context de la pandèmia i del tancament d'establiments d'oci nocturn, es preveu que tingui continuïtat en el futur, per tal de contribuir a la pacificació de les nits al turó.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla mitjà on es pot veure la porta d'accés al Turó de la Seu Vella pel trànsit rodat amb un senyal de prohibit entrar en horari restringit
El Turó de la Seu Vella de Lleida tancarà l'accés a vehicles durant la nit per evitar 'botellons' | LleidaDiari.cat

Inicialment, l'horari de tancament previst serà de les onze de la nit a les set del matí, tenint en compte l'organització d'activitats al vespre-nit durant els mesos de juny i juliol, tot i que més endavant es podria modificar d'acord amb l'horari del bar-cafeteria del turó, que està previst que reobri.

La instal·lació de pilones extraïbles

El tancament es durà a terme mitjançant la instal·lació de pilones extraïbles. Mentre no es concreta la contractació i l'obra corresponent, es farà un tancament temporal mitjançant una cadena subjecta a dues pilones existents i degudament senyalitzada.

Els vianants podran accedir-hi en tot moment i es preveurà l'accés per a vehicles d'emergència. Els vehicles que estiguin dins de la zona en horari de tancament no en podran sortir.

El servei de vigilància contractat pel Turó s'encarregarà del tancament i l'obertura del recinte. També s'instal·laran cartells informatius a la zona i s'informarà els locals pròxims.


Comentaris

envia el comentari