Catalunya Diari

La UB demana explicacions a la Universitat Jaume I de Castelló per una enquesta ofensiva contra Catalunya

L'enquesta va generar una enorme controvèrsia entre els estudiants de la Universitat de Barcelona (UB)

Els estudiants hauran de respondre a preguntes de tipus test.
Els estudiants de la Universitat de Barcelona han dut a terme la polèmica enquesta   | Cedida

«Li importaria mantenir relacions sexuals amb un espanyol, no català?». Així de taxativa i directe ha estat una pregunta d’una enquesta elaborada per la Universitat Jaume I de Castelló. Aquesta, de fet, ha estat distribuïda entre els estudiants de la Universitat de Barcelona i han estat molts els qui han posat el crit al cel per les inoportunes preguntes de la nota.

No ha estat, però, l’única pregunta polèmica. L’enquesta, que ha generat gran controvèrsia entre els estudiants i professors del centre docent barceloní, incorporava preguntes com: «Els espanyols es diferencien molt dels catalans en hàbits d’higiene i necessitat de neteja?».

Una enquesta que denota menyspreu a Catalunya

L’enquesta ha anat més enllà i ha prosseguit les preguntes. De fet, una altra de les cridaneres era la següent: «Imagina que un dels teus familiars més propers tingui descendència directa amb un espanyol, no català. Com et sentiries si el fill del teu familiar tingués tots els signes físics d’aquesta persona?».

«No m’importaria que un espanyol, no català, adequadament qualificat fos professor o responsable meu» o «La majoria dels espanyols, no catalans, que reben algun tipus d'ajuda social o econòmica no la necessiten, i podrien viure sense ella si volguessin», han estat algunes de les preguntes.

Les polèmiques preguntes de l'enquesta de la Univesritat de Castelló
Les polèmiques preguntes de l'enquesta de la Universitat de Castelló | Crónica Global

 

L’enquesta, com no podia ser d’altra manera, ha despertat gran indignació i desconcert entre el personal de la UB. El cert, però, és que les preguntes semblaven del tot normals. Sota el nom «d'Estudi d’escala d’identitat social», la nota volia «fer diferents preguntes per avançar en aquesta direcció. Evidentment, no hi ha respostes bones o dolentes».

La UB ja ha demanat explicacions

No ha agradat gens l’enquesta i així ho han fet saber els responsables de la Universitat de Barcelona al centre valencià. Tot i això, la Universitat Jaume I de Castelló prefereix llençar pilotes fora i al·leguen que es tracta d’un treball no autoritzat oficialment.


Comentaris

envia el comentari