Catalunya Diari

La parròquia de Sant Ignasi de Lleida acollirà temporers sense sostre abans que s'obri el pavelló

Serà el tercer any consecutiu i s'oferiran 11 places amb pernoctació, àpats, dutxa i consigna

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida obrirà les portes aquest dijous per acollir persones temporeres que arribin a la ciutat per treballar en la campanya de recollida de la fruita. El projecte, resultat de la col·laboració entre quatre entitats lleidatanes, Fundació Arrels Sant Ignasi, Càrites, Creu Roja i Fundació Jericó, a més de la Plataforma Fruita amb Justícia Socia, oferirà a banda de la pernoctació, la possibilitat de tots els àpats, espais de consigna i dutxes.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

En total hi haurà 11 places. Es tracta d'una resposta d'emergència que finalitzarà quan es posin en marxa el mecanisme de la Paeria, previstos a partir de l'1 de juny a Fira de Lleida. És el tercer any consecutiu que es duu a terme aquest projecte, després de la bona rebuda que han tingut els dos anys anteriors, marcats per la pandèmia de la covid-19. Personal tècnic i voluntariat faran possible garantir la cobertura dels drets bàsics d'aquestes persones, tot i estar lluny de la resposta consensuada i integral que reclamen les entitats des de fa anys.

 

 

 

Fundació Arrels Sant Ignasi, Càritas Diocesana de Lleida, Creu Roja i Fundació Jericó compten amb l'experiència de treball i coordinació per intentar resoldre la situació d'aquest col·lectiu de la millor manera possible i sensibilitzar a la població per la bona acollida. Fa uns dies es va constatar que ja han començat a arribar temporers, malgrat les gelades de principis d'abril, que poden provocar una disminució substancial de feina, especialment pel que fa a la recollida de fruita primerenca. Les entitats remarquen la importància de remetre les situacions de vulnerabilitat que es comencen a percebre a carrers i places dels municipis lleidatans, a l'espera de la solució definitiva que pugui arribar des de les institucions en els pròxims anys.


Comentaris

envia el comentari