Catalunya Diari

La UdL aprova el procediment per al canvi de nom de les persones transgènere

El consell de govern anuncia que l'escriptora pallaresa Maria Barbal inaugurarà el proper curs

El consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha donat llum verda al procediment de canvi de nom legal al nom d'ús comú adreçat a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals de la comunitat universitària. Així, es dona compliment a la Llei 11/2014 de 10 d'octubre que recull l'obligació de les universitats de desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI per evitar situacions de discriminació i violència en l'espai universitari.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En relació a la normativa LGTBI, aplicable a tota la comunitat universitària, inclòs l'estudiantat de mobilitat, garanteix el dret d'aquestes persones a ser anomenades a la UdL amb el nom corresponent al gènere amb el qual s'identifiquen mentre no tinguin el DNI actualitzat.
 

Aquest «nom d'ús comú», o «nom sentit», substituirà, si se sol·licita, el seu nom legal en tot allò que no tingui implicacions legals a la UdL, és a dir, que siguin de caire intern, com ara el correu electrònic, el cens electoral, el nom d'usuari a la intranet, als llistats de classe, activitats d'extensió universitària o el carnet UdL. En aquest sentit, la normativa també inclou el canvi de la fotografia del carnet i en els arxius de la universitat.

Imatge d'arxiu d'un espai de la UdL
La UdL aprova el procediment per al canvi de nom de les persones transgènere | LleidaDiari.cat
 

Programa de Voluntariat UdL

D'altra banda, el consell també ha aprovat el Programa de Voluntariat de la UdL, que arrencarà el proper curs com a projecte pilot, amb un límit de 20 estudiants, que podran reconèixer un màxim de 3 crèdits ECTS. La iniciativa, oberta també al PDI i el PAS, inclou un curs de formació de la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS).
 

El programa començarà desplegat el voluntariat de proximitat, especialment amb entitats de l'anomenat Tercer Sector amb les quals caldrà signar convenis de col·laboració. Tot i això, no tanca les portes al voluntariat internacional, que es podria incloure més endavant amb la col·laboració. Tot i això, no tanca les portes al voluntariat internacional, que es podria incloure més endavant amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut del Govern i l'Ajuntament de Lleida.

Durant la sessió també s'ha presentat l'Informe d'activitats, resultats i visibilitat R+D+i 2020, en el qual destaca un augment de gairebé el 22% en la captació de recursos econòmics, tant per a projectes de recerca com per a contractació de personal investigador. L'informe també posa de relleu els programes de doctorat industrial. En el període 2015-2020 s'han realitzat 28 tesis doctorals en aquesta modalitat.

 


Comentaris

envia el comentari