Catalunya Diari

La UdL augmenta la semipresencialitat de l'alumnat

La mesura afecta majoritàriament els segons cursos dels graus, però també en alguns màsters

Alumnes de primer curs de la UdL, després de tornar a classe
La Universitat de Lleida augmenta la semipresencialitat de l'alumnat a partir del 10 de març | LleidaDiari.cat

La Universitat de Lleida (UdL) comença aquest dimecres, 10 de març, a ampliar la docència presencial al seu alumnat, en virtut de les darreres mesures aprovades pel Procicat que permeten un aforament màxim del 30% a les classes teòriques de manera simultània en cada centre. Així, la UdL permet la reincorporació seguint el model vigent de docència híbrida.

El consell de direcció prioritza el del segon curs dels graus, tot i que cada centre pot definir instruccions addicionals sobre aquesta reincorporació i, si s'escau, decidir l'ampliació de la presencialitat a altres cursos, sempre respectant l'aforament màxim del 30% de l'estudiantat. Així, algunes escoles i facultats han optat per incorporar també a les aules alumnat de màsters.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dimecres comencen les classes presencials per a l'estudiantat de segon curs de grau a l'Escola Politècnica Superior, que ha decidit realitzar en línia les sessions per a grups grans i limitar les presencials pels grups mitjans i de laboratori. També a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). En aquest darrer centre, a banda de l'alumnat de segon també creixerà la presencialitat de l'estudiantat dels màsters en Enginyeria de Forests, Enginyeria Agronòmica, Gestió i Innovació de la Indústria Alimentària, Protecció Integrada de Cultius i en Sanitat i Producció Porcina.

La Facultat de Lletres reprendrà la modalitat presencial híbrida

La Facultat de Lletres reprendrà la modalitat presencial híbrida per a tot l'alumnat de segon curs de grau el divendres, 12 de març. La Facultat de Dret, Economia i Turisme esperarà fins el dilluns 15 de març per incrementar la presencialitat, tant de l'estudiantat de segon de grau com dels màsters d'Advocacia i de Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió, preveient que es prorroguin les mesures acordades pel Procicat.

La Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia també ha establert el 15 de març com el dia per retornar a la semipresencialitat de l'alumnat de segon de grau, tant al campus de Lleida com al campus Igualada-UdL. Per la seva banda, la Facultat de Medicina, de moment, ha concretat que l'augment de presencialitat a les seves aules serà gradual a partir d'aquest dimecres i estarà «determinat per la disponibilitat del personal docent vinculat als serveis de salut».

La Universitat de Lleida compta aquest curs 2020-2021 amb 9.202 alumnes de grau i màster. El 30% implicaria un màxim de 2.760 persones a classes presencials, tot i que els percentatges depenen de la programació que faci cada centre. En tots els casos, cal complir les mesures de prevenció davant a covid-19 com ara l'ús de mascareta, ventilació i distància entre persones. La mesura del Procicat es podia començar a aplicar el 8 de març i té una vigència inicial de set dies prorrogables.


Comentaris

envia el comentari