Catalunya Diari

La UdL enceta amb una exposició gràfica els actes per commemorar el 50è aniversari de la Facultat de Lletres

La mostra repassa la història del centre des del 1971 fins a l'actualitat amb fotografies, documents i publicacions

La Universitat de Lleida (UdL) commemora el seu 50è aniversari de la Facultat de Lletres amb una gran varietat d'actes. Dóna el tret de sortida l'exposició 'De l'Estudi General al segle XXI. Recull Gràfic dels cinquanta anys de la Facultat de Lletres'.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Es tracta d'una mostra gràfica que repassa la història de la Facultat de Lletres, des del 1971 fins a l'actualitat. Repassa aquests 50 anys amb fotografies històriques, documents, publicacions i revistes emblemàtiques com ara 'La Higiènica' o 'Tirant al Blanc', i s'ampliarà amb testimonis personals que es publicaran setmanalment al web de la Facultat i al seu compte d'Instagram. L'exposició es podrà veure fins al pròxim febrer al vestíbul de l'edifici del Rectorat, seu de la Facultat de Lletres. 
 

Els estudis superiors de Filosofia i Lletres van arribar a Lleida el 1971, dependents primer de la Universitat Autònoma de Barcelona i, posteriorment, de la Universitat de Barcelona (UB). La història d'aquests estudis i la de la Facultat «serà part fonamental de l'impuls col·lectiu per a la creació d'una universitat a Lleida, des de la constitució de l'Estudi General el curs 1984-1985, la conversió de l'extensió de Lletres de la UB en Facultat el 1987, fins a la creació de la Universitat de Lleida al 1991, quan esdevé una de les seues facultats centrals», ha explicat el professor Manel López durant la presentació pública dels actes. 

La UdL enceta amb una exposició gràfica els actes per commemorar els 50è aniversari de la Facultat de Lletres. Imatge del 6 d'octubre.
La UdL enceta amb una exposició gràfica els actes per commemorar els 50è aniversari de la Facultat de Lletres | LleidaDiari.ca

Actes de commemoració dels 50 anys 

Al marge de l'exposició gràfica, que es podrà veure fins al febrer del 2022, el programa d'actes inclou també una taula redona amb exalumnes del centre, que es farà el 13 d'octubre, sobre les sortides laborals de les titulacions que actualment s'hi imparteixen; una conferència de Remedios Zafra, assagista i investigadora del CSIC, al novembre, i la creació d'un premi al millor treball de final de grau (TFG). 
 

A més, la Biblioteca de Lletres acull fins al febrer, una exposició on es repassa la seva pròpia història a partir del seu trasllat des de l'edifici del Roser, el 1987, fins ara. La mostra presenta un recull de fotografies, el primer número de les col·leccions de monografies que han sorgit des dels inicis de l'Estudi General fins a finals del segle XX, documents de l'àmbit biblioteca, com ara la llibreta del control de préstecs del curs 1971-1972 o el registre d'usuaris d'el Roser, i el projecte de rehabilitació arquitectònica del que ara és el Rectorat i la seu de la Facultat de Lletres.


Comentaris

envia el comentari