Catalunya Diari

La UdL coordina el primer màster a l'Estat en gestió de muntanya

Comença a l'octubre amb la participació de quatre universitats catalanes més

Un dels tallers del màster tindrà lloc a l'Alt Pirineu
Un dels tallers del màster tindrà lloc a l'Alt Pirineu | Ignasi Aldomà

El mes vinent d'octubre comencen les classes del Màster en gestió d'àrees de muntanya, el primer a l'Estat espanyol i un dels pocs al món centrat específicament en la planificació i gestió per al desenvolupament sostenible d'aquests territoris. El màster, que tindrà una part presencial amb classes a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida i tallers a l'Alt Pirineu-Aran i a la Garrotxa, i una de virtual, està coordinat pel professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL, Ignasi Aldomà. En l'organització del màster i la impartició de continguts hi participen també les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Girona i Rovira i Virgili de Tarragona. En total, seran 50 experts de les cinc universitats, majoritàriament geògrafs, però també geòlegs i economistes els encarregats d'abordar la meteorologia, la hidrologia, el paisatge, la biodiversitat, els riscos naturals, la demografia, l'economia, el turisme, el patrimoni, les polítiques regionals, les planificacions territorials i urbanístiques de les àrees de muntanya, entre altres temàtiques.

«Es tracta sobretot de donar eines per al desenvolupament d'aquests territoris que tenen problemàtiques específiques com ara el despoblament, dificultats per accedir a infraestructures i serveis i riscos naturals», explica Aldomà. Aquest màster interuniversitari, que se centrarà principalment en les àrees de muntanya mediterrànies i alpines, té 60 crèdits que es poden cursar a temps complet, un any, o a temps parcial, un o dos anys. Mentre que les matèries obligatòries es cursaran presencialment a la UdL, les optatives seran no presencials. El pla d'estudis es completa amb pràctiques externes en empreses i administracions relacionades amb la planificació o la dinamització econòmica i el treball de fi de màster.

 

La nova gestió de la UdL

La UdL està darrerament d'enhorabona, ja que tal com va anunciar la setmana passada, assumirà el pròxim 1 de setembre la gestió íntegra del campus d'Igualada, tant pel que fa a la docència, com a la recerca i transferència del coneixement; segons ha aprovat avui el Consell de Govern. La UdL assumirà una vuitantena d'estudiants, 21 membres del Personal Docent i Investigador (PDI) i 22 del Personal d'Administració i Serveis (PAS). Uns acords que han de ser ratificats pel Consell Social el dijous, 26 de juliol. Quant a docència, la UdL integra els estudis que realitzava el Consorci de l'Escola Tècnica d'Igualada (CETI), adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).


Comentaris

envia el comentari