Catalunya Diari

La UdL dedica unes jornades al dret a l'habitatge

La Càtedra Obra Social la Caixa aplega una quarantena de persones al debat

PAH
Imatge d'arxiu | ACN

El dret a l'habitatge és l'eix central de les jornades que la Càtedra Obra Social la Caixa d'Estudis sobre les Desigualtats Socials de la Universitat de Lleida (UdL) inicia aquesta tarda a la Facultat de Dret, Economia i Turisme, al campus 1 d'octubre.

Una quarantena de persones participaran al debat, que s'allarga fins dimecres 27 de novembre, sobre temes com ara les clàusules abusives de les hipoteques, la transformació sociodemogràfica dels àmbits urbans o l'habitatge col·laboratiu.

S'articulen al voltant de conferències i taules rodones 

Les 4es Jornades sobre desigualtats socials s'articulen al voltant de conferències i taules rodones en les quals prendran part, entre altres, el catedràtic de Dret Civil i director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Nasarre; l'investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona Antonio López Gay; o el mateix director de la càtedra i professor de la UdL, Rafael Allepuz.

Al marge d'experts universitaris, també hi participen altres personalitats com ara el president de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Lleida, Albert Guilanyà; la directora de la Fundació Arrels-Sant Ignasi, Rosa Majoral; o el coordinador de projectes de la cooperativa Sostre Cívic, que promou un model d'accés alternatiu a l'habitatge, Yabel Pérez. Els organitzadors de les jornades també havien convidat a membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida, que finalment no han pogut assistir-hi.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari