Catalunya Diari

La UdL estrena el segon mòdul de Biomedicina dedicat a la recerca

Aplega diferents grups d'investigadors de la Universitat de Lleida, l'IRBLleida i altres serveis científics
Inauguració edifici Biomedicina
Imatge del rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, durant la inauguració del segon mòdul de Biomedicina | LleidaDiari.cat

La Universitat de Lleida (UdL) ha completat amb la inauguració aquest dimecres l'edifici de Biomedicina-mòdul 2 el complex de Biomedicina del campus de Ciències de la Salut, ubicat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Amb aquest equipament de 4.011 metres quadrats, s'arriba als 9.000 metres quadrats dedicats a la recerca en aquest àmbit, que aplega 34 grups i un total de 417 investigadors.

 

La construcció i equipament del nou mòdul Biomedicina 2 i la urbanització exterior dels espais comuns del complex han tingut un cost de 7,68 milions d'euros, aportats per la Generalitat, la Diputació de Lleida, del fons europeu Feder 2007-2013 i per la pròpia UdL.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Allotja sis grups de recerca de l'IRBLleida

El rector de la UdL, Roberto Fernández, acompanyat per la directora de l'IRBLleida, Elvira Fernández, la presidenta de la diputació lleidatana, Rosa M. Perelló i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, han inaugurat el nou mòdul de Biomedicina, així com la urbanització exterior que s'ha dut a terme dels espais comuns que integren el complex dedicat a la recerca en aquest àmbit. L'edifici Biomedicina 2 allotja sis grups de recerca de l'IRBLleida.

 

Es tracta dels d'Investigació translacional en medicina respiratòria, Biologia de sistemes i mètodes estadístics per a la recerca, Neurociències clíniques, Neurocognició, psicobiologia de la personalitat i genètica de la conducta, Desenvolupament i evolució del Cervell i Immunologia i metabolisme. El nou mòdul també acull els serveis científics tècnics del Biobanc, Ubiosat, Metabolòmica, Microscopia i citometria, Farma, Cultius cel·lulars i UDETMA-Laboratori d'imatge vascular.

 

El campus de Ciències de la Salut de la UdL, ubicat al complex de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, està format pels dos edificis de biomedicina, la Unitat docent de l'Arnau i l'edifici docent i l'estabulari. Són més de 14.000 metres quadrats, 5.000 dels quals dedicats a la docència i 9.000 a la recerca. Les autoritats han destacat la importància de la col·laboració entre administracions per tirar endavant projectes com el que s'ha inaugurat i com a «única via que ens pot fer créixer», segons ha dit Elvira Fernández. Així i tot, la directora de l'IRBLleida ha demanat més implicació per aconseguir atraure talent investigador a Lleida enfront «la competència» de Barcelona.

 

El rector de la UdL ha agraït la tasca que desenvolupen totes les persones que treballen a l'IRBLleida per la seva «eficàcia» quant a producció científica «si es compara», ha dit, «amb altres centres que disposen de més recursos». «Per continuar amb aquest èxit és necessari el treball de tothom i més recursos», ha remarcat Roberto Fernández. Tant la presidenta de la diputació com l'alcalde de Lleida, han reivindicat el compromís de les seves respectives institucions amb la UdL i han anunciat que seguiran en aquesta direcció.

 Comentaris

envia el comentari