Catalunya Diari

La UdL habilita sales d'estudi obertes a tots els campus per exàmens

S'afegeixen a l'ampliació d'horaris de les biblioteques, a petició de l'alumnat

La Universitat de Lleida (UdL) ha reobert aquest dilluns, 24 de maig, sales d'estudis a tots els campus de la capital del Segrià per facilitar espais a l'alumnat durant el període d'exàmens. Respon així la petició del Consell de l'Estudiantat, que reclamava aquestes aules per reforçar l'ampliació dels horaris de les biblioteques. Les sales d'estudis estan disponibles de 09.00h a 21.00h de dilluns a divendres i a Lletres, cada dia de la setmana. També estan obertes les sales d'usuaris, en aquest cas de dilluns a divendres i en el mateix horari. La mesura es mantindrà fins a finals del mes de juny, sempre que ho permeti la situació sanitària.

Al campus de Cappont, de dilluns a divendres, i de 09.00h a 21.00h, funcionen com a sales d'estudi les aules 2.12 i 2.13 de l'Edifici Polivalent, i l'aula 1.02 com a sala d'usuaris. En cas de necessitat, també podria habilitar-se la 1.04 perquè l'estudiantat usi ordinadors amb el programari específic. Per a treballs en grup es poden utilitzar els espais polivalents dels vestíbuls de la planta 0 i la planta 1.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A la Facultat de Lletres, la sala d'estudis ubicada a la planta baixa funciona de dilluns a diumenge, de 09.00h a 21.00h. L'aforament està limitat a 24 persones i cal presentar el carnet de la UdL per accedir-hi, igual que a Ciències de la Salut, «ja que són els espais que tenen més demanda», ha explicat el vicerector d'Infraestructures, Narciso Pastor.

Imatge d'una sala d'estudi a la UdL
La UdL habilita sales d'estudi obertes a tots els campus per exàmens | LleidaDiari.cat

Altres espais

A Ciències de la Salut, funciona la sala d'estudis de la unitat docent. La que està ubicada a la Facultat de Medicina no hi farà fins el proper dilluns, 31 de maig. Fins llavors, l'alumnat que necessiti un espai per estudiar pot sol·licitar-ho a consergeria. Al campus d'Agrònoms, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) obre la sala d'estudi de l'Edifici Principal de dilluns a divendres no festius entre les 09.00h i les 21.00.

Quant a les biblioteques, les de la Facultat de Lletres, Ciències de la Salut i l'ETSEA funcionen cada dia de la setmana, de 09.00h a 21.00h, fins al pròxim 13 de juny. A partir de llavors, només prestarà aquest servei ampliat la de Lletres, a l'edifici del Rectorat. El PROCICAT estableix que l'aforament màxim de les biblioteques a Catalunya és del 70%. En el cas de la UdL, però, la unitat de Biblioteca i Documentació recorda que la prioritat és garantir sempre la distància mínima d'un metre i mig entre usuaris.

El Consell de l'Estudiantat celebra aquesta obertura, però la considera insuficient. «Reclamem recuperar els horaris complets que teníem abans de la pandèmia, concretament horaris nocturns a Ciències de la Salut i Cappont, més ara que no hi ha toc de queda», insisteixen.


Comentaris

envia el comentari