Catalunya Diari

La UdL programa 4 tallers per a més d'un centenar d'escolars

'Petits universitaris' duplica el nombre de participants

El taller sobre el sòl repeteix al programa
El taller sobre el sòl repeteix al programa | UdL

Uns 160 nens i nenes de quatre centres de les comarques de Ponent prendran part aquest dimarts, 11 de juny, a la jornada Petits Universitaris, que organitza la Universitat de Lleida (UdL) al campus de Cappont per apropar els infants al món científic i acadèmic. La xifra duplica la de l'anterior edició, quan van ser uns 70. Els participants provenen de tres escoles de la ciutat - Camps Elisis, Magraners i Santa Maria de Gardeny- i el col·legi Àngel Guimerà de Balaguer.

Es tracta d'un projecte destinat a escoles d'alta o màxima complexitat amb l'objectiu apropar la Universitat als infants que potser no es plantegen els estudis superiors pel seu entorn social. L'organitzen l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) i la Unitat d'Informació i Orientació Universitària de la UdL.

Un total de quatre tallers

La jornada inclou un total de quatre tallers, que l'alumnat realitzarà dirigit pels aprenents de 3r curs del Grau d'Educació Primària Dual de la UdL i el professorat de les matèries implicades. Els escolars podran descobrir les propietats, colors i textures del sòl en el de Fem, pastetes, que és l'únic que repeteix al programa. Mentre, amb Els camins de l'aigua, coneixeran el cicle natural i urbà d'aquest recurs.

Una altra de les propostes és la Dissecció d'una truita de riu, orientada a comprovar les similituds i diferències entre aquest peix i el cos humà, per aprofundir en algunes característiques del grup dels vertebrats. El darrer taller programat és La batalla dels becs, en el que a través d'un joc els nens i les nenes treballaran la selecció natural. Armats d'estris de cuina que simulen diferents tipus de becs d'ocells s'enfronten a la carència o abundància de diferents tipus de menjar.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari