Catalunya Diari

La UdL lidera un projecte per implantar un màster a Rússia i Mongòlia

Anirà dedicat a la gestió d'àrees protegides i hi participen sis estats d'Europa i Àsia

Implementar un màster oficial en gestió de serveis ecosistèmics en àrees protegides en institucions d'educació superior de Rússia i Mongolia és l'objectiu del projecte europeu ECOSERVE, liderat per la Universitat de Lleida (UdL) i en el qual participen catorze institucions i universitats de sis estats d'Europa i Àsia (Espanya, Finlàndia, Itàlia, Romania, Rússia i Mongòlia).

El màster pretén contribuir a adaptar les estratègies de gestió del territori als factors naturals en constant canvi, com ara el climàtic, i fer-ho d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Amb una durada de tres anys i finançat per la Unió Europea amb 769.645 euros, ECOSERVE té previst poder realitzar una experiència formativa pilot el 2023.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla obert de la zona protegida del Llac Baikal, a Sibèria
La Universitat de Lleida lidera un projecte per implantar un màster a Rússia i Mongòlia | LleidaDiari.cat

El coordinador del projecte, el professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la UdL, Jorge Alcázar, explica que estan treballant en un programa màster innovador, d'acord amb els criteris de Bolonya, «des d'una perspectiva eminentment pràctica en el camp de la gestió d'àrees protegides, amb especial èmfasi en satisfer les necessitats del mercat laboral i el desenvolupament sostenible a través d'activitats de treball en xarxes internacionals».

Adaptar les estratègies de gestió del territori als factors naturals

El màster pretén contribuir a adaptar les estratègies de gestió del territori als factors naturals en constant canvi, com ara el climàtic, i fer-ho d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La base de coneixements del programa, els materials i els cursos en rus, mongol i anglès s'actualitzaran i difondran contínuament a través d'una xarxa de centres de recursos d'àrees protegides a les universitats dels països socis, amb l'objectiu de promoure la cooperació interregional en qüestions de protecció ambiental, conservació de la natura i biodiversitat, i la gestió d'espais protegits.

La designació d'àrees protegides i de regions d'especial interès per a la conservació de la natura està guanyant gran rellevància a tot el món, particularment en les últimes tres dècades. La superfície de territori sotmès a algun tipus de protecció s'està expandint constantment. «En aquest marc, nombroses estratègies internacionals defineixen la importància del desenvolupament de capacitats i la formació en aquest àmbit», afirma Alcázar.


Comentaris

envia el comentari