Catalunya Diari

La UdL recomana estudiar forestals per no confondre els llaços grocs

Uns veïns d'un barri de Madrid han arrencat els tractaments contra la processionària

El Campus de l'ETSEA de la Universitat de Lleida (UdL) ha volgut fer-se ressò de la polèmica arran de la retirada d'uns tractaments en contra de la processionària que uns veïns d'un barri de Madrid han confós amb llaços grocs independentistes.

En aquest cas, des de l'ETSEA han animat mitjançant un missatge a Twitter a estudiar el Grau en Enginyeria Forestal i el Màster en Enginyeria de Forests a Lleida, d'aquesta manera, asseguren amb ironia, «mai més no confondràs llaços grocs amb tractaments contra Thaumetopoea pityocampa (la processionària del pi)!!». La seva publicació ha despertat el sentit de l'humor, especialment dels lleidatans, i fins i tot personatges com el Postureig de Lleida han comentat la publicació.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Veïns d’un barri de Madrid retiren cintes contra erugues creient que eren llaços grocs

Els veïns d’un barri de Madrid han embogit amb la presència d’uns «llaços grocs» envoltant els arbres de la zona. Concretament al barri de la Concepción i els han retirat pensant que es tractava d’un acte de vandalisme per part dels grups que estan a favor de l’independentismecatalà. Res més lluny de la realitat.

Confonen un insecticida amb «llaços grocs»

Els veïns d’un barri de Madrid han embogit amb la presència d’uns «llaços grocs» envoltant els arbres de la zona. Concretament al barri de la Concepción i els han retirat pensant que es tractava d’un acte de vandalisme per part dels grups que estan a favor de l’independentismecatalà. Res més lluny de la realitat. Un cop els tècnics de la ciutat s’han adonat del que havien fet els veïns del poliesportiu de la Concepción han alertat que realment aquests «llaços grocs» són unes cintes molt tòxiques contra una plaga d’erugues processionàries. Així ho han explicat a les notícies d’Antena 3, deixant patent la gran tensió política que es viu respecte del conflicte català.

És a dir, els «llaços grocs» han acabat sent unes «inofensives» cintes insecticides per al control de l’eruga processionària que és una espècie de cuc molt perillós per als gossos i nens petits, a més per ser letal per arbres joves, i és molt difícil d’erradicar. Per tant, els veïns de Madrid que van afanyar-se a retirar-les durant la primera nit després que els tècnics les col·loquessin als arbres de la zona, van cometre un greu error en pensar que realment es tractava del símbol que els independentistes fan servir per reclamar la llibertat dels líders empresonats des de fa tants mesos.

A ‘Espejo Público’ Susanna Griso també n’ha parlat: «Una notícia que ens ha impactat: pot haver-hi llaços grocs a Madrid». Un titular alarmista que ha precedit la notícia: «A primera vista semblen llaços grocs independentistes en uns arbres. Però això no és Catalunya, és Madrid». I han continuat explicant la situació: «La imatge ha produït certa revolada entre els veïns que han reaccionat traient els llaços». Uns llaços grocs que realment eren cintes insecticides, molt tòxiques, contra les erugues processionàries. En aquest sentit, Susanna ha advertit: «No us deixeu emportar per la ‘grocfòbia’».


Comentaris

envia el comentari