Catalunya Diari

La UdL ja ha recollit més de 4.600 euros per la crisi de la Covid-19

Els donatius sufraguen material de protecció per a centres sociosanitaris

Imatge d'arxiu de les mans d'una persona gran
Una part del material s'ha enviat a les residències de la demarcació | tarragonadigital

La Universitat de Lleida (UdL) ha recollit en només una setmana, entre els dies 14 i 20 d'abril, un total de 4.678 euros en donatius per ajudar en l'emergència sanitària provocada per la COVID-19 que han servit, de moment, per pagar 500 màscares de protecció repartides a centres de salut i sociosanitaris, com ara una vintena de residències per a la gent gran d'arreu de les comarques de Ponent.

Els diners rebuts en el compte de donacions de la UdL es destinen a la compra de material de protecció -bates impermeables, granotes hidròfugues, màscares FPP2 i FPP3 - per a personal sanitari, d'assistència a gent gran i altres col·lectius de risc. El Comitè per a la gestió de les donacions informa que «encara ens queden reptes per cobrir com és ara la necessitat de proveir de bates impermeables, guants, granotes hidròfugues i peces de recanvi per impressores 3D».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una vintena de residències són les beneficiàries d'aquesta acció solidària de la UdL

De la vintena de residències beneficiàries d'aquesta acció solidària de la UdL, 6 són de la capital del Segrià i 2 de Mollerussa. La resta, de Les Borges Blanques, Rosselló, Oliana, Benavent de Segrià, Bellvís, Alcoletge, Alpicat, Bellpuig, Bell-lloc d'Urgell, Vila-sana, Arbeca, Gimenells i Almacelles. «Volem agrair i valorar la ràpida resposta solidària de la comunitat universitària de la UdL en respondre la crida per a la recollida de donatius», destaca la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, de la UdL, Núria Camps.

El compte continua obert. «Animem tothom a sumar-se a aquesta causa comuna tot manifestant que aquest esforç col·lectiu no hauria de suplir en cap cas el deure dels respectius governs de preservar una Sanitat pública de qualitat i garantir, amb caràcter prioritari, un bé públic com és el Dret a la salut», afegeix.

La solidaritat dels estudiants xinesos

D'altra banda, estudiantat xinès que ha cursat el Diploma d'estudis hispànics a la UdL i que actualment és al seu país ha continuat enviant màscares de protecció. Al miler d'unitats arribades des de Changchun, capital de la província de Jilin, s'afegeixen ara 2.400 més. La majoria són per a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, tot i que també se'n repartiran a una residència d'avis de Lleida i se'n reserven algunes per a alumnat xinès en cas que les necessités, segons explica el professor Xavier Terrado.


Comentaris

envia el comentari