Catalunya Diari

La UdL, a la xarxa estatal de benestar animal

Aplega una vintena d’universitats i centres de recerca de l'Estat espanyol

La Universitat de Lleida (UdL) és una de les promotores de la recentment creada Xarxa Científica en Benestar Animal (CIBA). 

Aquesta xarxa aplega investigadores i investigadors de 20 universitats i centres de recerca d'arreu de l'Estat espanyol.

Entre els seus objectius, incentivar la col·laboració, compartir avanços obtinguts en projectes de recerca i facilitar la comunicació amb agents externs.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'unes vaques
La UdL, a la xarxa estatal de benestar animal | UdL

De qui parteix la iniciativa?

La iniciativa parteix de la UdL, l'Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA), la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut Basc d'Investigacions Agràries (Neiker).

També hi formen part l'Institut Tecnològic Agrari de Castella i Lleó, l'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA), el CSIC, l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentària (IRTA), el Centre d'Investigacions Científiques i Tecnològiques d'Extremadura i les universitats de Saragossa, Santiago de Compostela, Vigo, Politècnica de Madrid, Lleó, Miguel Hernández d'Elx, Salamanca, Cadis, Còrdova, Complutense de Madrid, Múrcia i Cardenal Herrera.

La Xarxa CIBA s'ha presentat aquesta setmana coincidint amb les 19es Jornades AIDA sobre Producció Animal, organitzades per l'Associació Interprofessional per al Desenvolupament Agrari.

També van celebrar un taller d'intercanvi científic estructurat en grups de discussió. Tenia la finalitat d'identificar àrees prioritàries de recerca en benestar animal.

També discutir les possibles necessitats i limitacions perquè la investigació es dugui a terme en l'àmbit estatal.


Comentaris

envia el comentari