Catalunya Diari

La UGT i CCOO exigeixen la regularització dels «falsos autònoms» de la indústria càrnia davant d'empresaris del sector

Un centenar de sindicalistes protesten contra la "precarietat" laboral a les portes de la Llotja de Lleida on se celebrava un congrés estatal amb patronals i empreses

Imatge dels treballadors en la protesta
Imatge dels treballadors en la protesta | LleidaDiari.cat

  Un centenar de representants de CCOO i la UGT s'han concentrat aquest dimecres a les portes de la Llotja de Lleida per denunciar la proliferació de les cooperatives de treball associat amb «falsos autònoms» en la indústria càrnia i per exigir a les empreses del sector la «regularització» de la situació d'aquests treballadors, per tal que passin a ser assalariats «amb els drets i les mateixes condicions en matèria de seguretat social que els pertoquen com a tals» per la protecció que suposa estar regulats per conveni.

La protesta s'ha dut a terme a les portes de la Llotja de Lleida, on se celebrava un congrés de les patronals del sector carni de Catalunya i de l'Estat, amb la participació de bona part de l'empresariat del sector. Els sindicats denuncien que aquests «falsos autònoms», que segons la UGT a Lleida serien un de cada dos treballadors del sector carni, cobren un 40% menys que un assalariat per fer la mateixa feina o, fins i tot fent més hores, i no tenen dret a vacances ni a la baixa, entre altres aspectes.

Empresa Milsa de Lleida

Cal recordar que a principis d'any, els sindicats ja van denunciar aquesta situació que toca directament a Lleida. En concret van explicar a la popular empresa Milsa de la capital del Segrià, la majoria de la plantilla de treballadors es trobava en aquesta situació. En aquest sentit, ja van demanar que es regulés com cal aquesta situació perquè els afectats poguessin tenir els mateixos drets que els treballadors que estaven contractats per l'empresa.

Imatge d'arxiu de la Milsa a Lleida
Imatge d'arxiu de la Milsa a Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari