Catalunya Diari

La UGT demana que tots els temporers de Lleida cobrin el mateix

La Inspecció de Treball ja va dictaminar que la fórmula s’ha d’aplicar tant als treballadors eventuals com als temporers

Pla obert de temporers collint nectarines en una finca agrícola de Soses
Pla obert de temporers collint nectarines en una finca agrícola de Soses | LleidaDiari.cat

La UGT – FICA de Catalunya reclama que tots els treballadors de les càmeres de fruita tinguin el mateix salari, independentment de si són fixos o eventuals. A hores d'ara, no s'està respectant i s'està donant una discriminació salarial. Segons estableix el Conveni Col·lectiu de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruita i de Verdura de les comarques de Lleida, tots els treballadors, tant fixos com eventuals i temporers, tenen dret a una retribució mínima de 7,08 euros per hora treballada. Amb una quantia anual no inferior als 12.600 euros.

Aquesta problemàtica arriba després de l'aprovació del Reial Decret, el passat 21 de desembre de 2018, que fixa el nou salari mínim interprofessional en 12.600 euros anuals (900 euros/mes). I, per tant, els convenis han d'adequar les seves taules a aquesta quantitat mínima, amb independència que es tracti de treballadors indefinits o eventuals o de temporada.

La Inspecció de Treball va donar la raó al sindicat

La Inspecció de Treball ja va dictaminar que la fórmula per a determinar la quantia del salari mínim interprofessional que s'ha d'aplicar tant als treballadors eventuals com als temporers afectats pel Conveni Col·lectiu del Sector Agropecuari de Catalunya i pel Conveni Col·lectiu de Recol·lecció, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruites i Verdures de Lleida ha de ser la mateixa, donant la raó a la UGT - FICA de Catalunya.

La UGT-FICA de Catalunya considera que la diferència de tracte no és justificable i suposa una discriminació directa contra els treballadors eventuals i temporals. Aquest sector té a tot Catalunya 25.000 treballadors i treballadores, i pot arribar a 30.000 en algunes campanyes. Durant la campanya de la fruita a Lleida els mesos de juny, juliol, agost, es passa dels 5.500 que normalment té la resta de l'any a 14.000 treballadors, i afecta prop de 7.000 empreses.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari