Catalunya Diari

UGT i CCOO criden els treballadors a manifestar-se el Primer de Maig sota el lema ‘Contra la pobresa salarial i social’

UGT i CCOO criden els treballadors a manifestar-se el Primer de Maig sota el lema ‘Contra la pobresa salarial i social’| ACN - Fotografia: UGT-Terres de Lleida (Arxiu)

 

La UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya han publicat aquest dimarts un manifest unitari que crida els treballadors a manifestar-se durant el proper Primer de Maig sota el lema ‘Contra la pobresa salarial i social: Treball digne i drets’. Així, han animat els treballadors a sortir al carrer per rebutjar l’enriquiment il·lícit d’una minoria mentre augmenten la pobresa i les desigualtats. 

Els dos sindicats han apuntat que aquesta “pobresa” és “el resultat de les polítiques d’austeritat, les retallades i les privatitzacions, que empobreixen la majoria de la gent i no serveixen per a la recuperació de l’economia. Les polítiques d’austeritat que continuen dominant la Unió Europea amenacen la recuperació econòmica i empitjoren els drets de les persones més vulnerables”.
 
En el pla internacional, CCOO i UGT volen també “expressar la solidaritat amb totes les persones que fugen de les guerres i de la fam i denunciar les polítiques de la Unió Europea davant del drama dels refugiats”. A més, la manifestació del Primer de Maig també ha de servir per “donar suport als treballadors de les empreses en conflicte, per mostrar el suport a tots els sindicalistes i activistes d’arreu que pateixen agressions i assassinats, i per condemnar de nou els assassinats masclistes i reclamar un pacte d’estat contra la violència masclista”. 
 
Segons els dos sindicats, “el creixement econòmic no arriba a la gent, que continua patint l’atur, la pobresa i les desigualtats”. Les organitzacions laborals denuncien que a Espanya i a Catalunya, “les reformes laborals han devaluat les condicions laborals dels treballadors” i que “l’ocupació que es crea és majoritàriament precària i amb baixos salaris”, mentre “la pobresa i les desigualtats continuen augmentant”. Segons el manifest, “avui, tenir feina no és garantia de sortir de la pobresa. L’atur es converteix en crònic per a una part important de la població que ha perdut la feina a causa de la crisi”.
 
Per totes aquestes raons, els sindicats UGT i CCOO han convocat els treballadors catalans a cinc manifestacions repartides pel territori el proper Primer de Maig. A Barcelona, la mobilització començarà a les 11.30 hores, a la cantonada entre la ronda de Sant Pere i el passeig de Gràcia. A Girona, la manifestació s’iniciarà a les 12.00 hores a la plaça de la Independència. Per la seva banda, els treballadors també estan cridats a manifestar-se a les 12.00 hores a Lleida a la plaça del Treball. A Tarragona, la concentració arrancarà a les 12.00 hores a la plaça Imperial Tàrraco, mentre que a Tortosa ho farà a la mateixa hora a la plaça del Carrilet.


Comentaris

envia el comentari