Catalunya Diari

La UGT insta Autobusos de Lleida a aplicar «correctament» el Pla d'igualtat

El sindicat assegura que la firma no ha contractat cap dona de forma indefinida des del 2014

Imatge d'arxiu | Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida (Arxiu)

La secció sindical de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida denuncia que a Autobusos de Lleida no s'aplica correctament el Pla d'Igualtat de l'empresa. Una situació que vol fer palesa el sindicat, després de detectar que no s'ha contractat cap dona de forma indefinida des de l'any 2014.

  

El Pla d'Igualtat de l'empresa es va elaborar al 2007. Aquell mateix any es van adoptar algunes mesures a l'empresa, no obstant, «des d'aleshores no s'ha fet res més», ha explicat José Luis Herreruela, delegat de la secció sindical de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida d'Autobusos de Lleida.

És per això que des del sindicat, i en marc del Dia de la Dona, denuncien la situació en aquest sector tan masculinitzat. «Des de l'any 2014 no s'ha contractat cap dona amb un contracte fixe, totes tenen contractes temporals. En els últims dos anys s'han fet 8 persones indefinides i cap ha estat una dona», afegeix. Dels 91 treballadors/es que ocupen llocs de conducció dins l'empresa, solament 4 són dones; el que suposa un 3,6%.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

UGT de les Terres ha volgut denunciar la situació que viuen les treballadores

El delegat de la UGT d'Autobusos de Lleida. José Luis Herreruela, ha afirmat que «no volem desprestigiar cap treballador de l'empresa, però considerem que les dones tenen els mateixos drets». En marc del Dia de la Dona, la UGT de les Terres ha volgut denunciar la situació que viuen les treballadores «en aquest sector tan masculinitzat».

El Pla d'igualtat d'Autobusos de Lleida es va elaborar el 2007. Segons la UGT, aquell mateix any es van adoptar algunes mesures a l'empresa, com ara separar els vestuaris i banys de dones i d'homes, corregir el llenguatge sexista i establir algunes accions a seguir en casos d'assetjament sexual. No obstant això, «des d'aleshores no s'ha fet res més», segons Herreruela.

 

Les dones són majoria als escalafons més alts de la plantilla de la Paeria

D'altra banda, la plantilla laboral de l'Ajuntament de Lleida compta amb una clara majoria de dones (57,6%), que es reflecteix també en els escalafons més alts del funcionariat. Un 52% dels alts càrrecs, un 60% del funcionariat de nivell A1 i un 83% del de nivell A2 està compost per treballadores, segons les dades que ha donat a conèixer avui el paer en cap, Fèlix Larrosa, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora internacionalment demà.

L'alcalde ha mostrat la seva satisfacció per la feminització de la plantilla municipal, una dada més que mostra com la Paeria «és una administració que aposta per la igualtat a tots els nivells». «Ens sentim orgullosos de la feina que fan les treballadores i els treballadors d'aquesta casa. L'Ajuntament de Lleida és una administració sense sostres de vidre per les seves funcionàries, que estan plenament capacitades i empoderades per arribar als escalafons més alts, i en tots els casos es garanteixen retribucions equitatives, com marca la legislació», ha assegurat Larrosa.


Comentaris

envia el comentari