Catalunya Diari

La UGT de Lleida anuncia diverses accions durant la jornada de vaga del 12-D

Una de les propostes és una concentració a partir de les 12h. davant de la Delegació de Govern a Lleida

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La UGT-Terres de Lleida ultima aquests dies els detalls per la vaga fixada pel dimecres dia 12 de desembre. Una jornada que no només pretén recuperar les dues pagues extres pendents -dels anys 2013 i 2014- sinó també tots els drets perduts en els últims deu anys.«Ens trobem davant d'una vaga legítima. La més justificada dels últims anys. Volem recuperar uns serveis públics de qualitat. Reclamem al Govern de la Generalitat que deixi de jugar amb els seus empleats i empleades públics i que compleixi els acords que es van signar al seu dia», ha reclamat Bea Bonilla, secretària general de la FeSP-UGT de les Terres de Lleida. Una situació que afecta entre 10.000 i 15.000 treballadors a la demarcació de Lleida.

Des del sindicat, tal com s'ha informat aquest dilluns en roda de premsa, s'han fixat dues accions. Per una banda, s'organitzaran piquets informatius a partir de les set del matí que es personaran als diferents Serveis Territorials de la demarcació de Lleida per repartir tríptics i informar els treballadors del dret de vaga. Per altra, s'ha convocat una concentració davant de la Delegació de Govern de la Generalitat a Lleida, al carrer Lluís Companys 1, a partir de les dotze del migdia. «Val la pena dir prou entre tots, per fer força per aconseguir les pagues extres que se'ns deuen, però també els drets que hem anat perdent durant tot aquest temps», ha apuntat Xavier Pifarré, secretari del sector de la Generalitat de la FeSP-UGT de les Terres de Lleida. I és que aquesta vaga no només afecta els treballadors públics sinó també a la resta de la ciutadania, «ja que si ens retallen professionals, també ho pateixen els usuaris», ha afegit Pifarré.

És per això que des de la UGT-Terres de Lleida es fa una crida a tota la societat a sumar-se a aquesta concentració i lluitar entre tots per uns serveis públics de qualitat. Per sectors, Ensenyament, representat a UGT-Terres de Lleida per Josep Mª Ibáñez, reclama acabar amb els terços de jornada, augmentar el nombre de mestres actual i evitar la privatització de l'ensenyament públic, entre altres propostes. Per la seva banda, Àlex Trullàs, secretari del sector Sanitat del sindicat, ha recordat la important mancança de recursos humans, un fet que suposa un augment de les càrregues de treball i la fuga de professionals fora de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari