Catalunya Diari

La UGT de Lleida denuncia la Fundació Llar Sant Jaume per no pagar les extres

El sindicat ha reclamat reiterades vegades el balanç de la situació, així com les pèrdues i els guanys de l'empresa

La Federació de Serveis Públics de la UGT-Terres de Lleida ha presentat a la Inspecció Territorial de Treball i Seguretat Social de Lleida una denúncia contra l'empresa Fundació Privada Llar Sant Jaume, ja que l'entitat deu als seus treballadors una part de la paga extra de Nadal de l'any 2017, la paga íntegra de l'estiu del 2018 i la paga extra del Nadal de l'any en curs, que l'empresa ja ha informat als treballadors que no la pagarà.

Representants dels treballadors s'han reunit diverses vegades amb la direcció del centre per buscar una solució. Inclús des del mateix sindicat se'ls ha ofert l'opció de prorratejar les pagues durant l'any, però en tot moment s'hi han negat. L'empresa al·lega sempre que és una fundació sense ànim de lucre i que no poden assumir aquest cost. En aquest sentit, UGT-Terres de Lleida ha reclamat reiterades vegades el balanç de la situació, així com les pèrdues i els guanys de l'empresa, però aquesta documentació mai ha estat facilitada.

Per aquest motiu, des del sindicat s'ha decidit interposar una denúncia contra la Fundació Privada Llar Sant Jaume i reclamar a la Inspecció de Treball de Lleida que investigui els fets i sancioni l'empresa per no complir amb les obligacions d'aquesta amb els seus treballadors.

La UGT-Terres de Lleida prepara actes pel dia 20-D

La UGT-Terres de Lleida ultima aquests dies els detalls per la vaga fixada pel dimecres dia 12 de desembre. Una jornada que no només pretén recuperar les dues pagues extres pendents -dels anys 2013 i 2014- sinó també tots els drets perduts en els últims deu anys.«Ens trobem davant d'una vaga legítima. La més justificada dels últims anys. Volem recuperar uns serveis públics de qualitat. Reclamem al Govern de la Generalitat que deixi de jugar amb els seus empleats i empleades públics i que compleixi els acords que es van signar al seu dia», ha reclamat Bea Bonilla, secretària general de la FeSP-UGT de les Terres de Lleida. Una situació que afecta entre 10.000 i 15.000 treballadors a la demarcació de Lleida.La UGT-Terres de Lleida ultima aquests dies els detalls per la vaga fixada pel dimecres dia 12 de desembre.

Una jornada que no només pretén recuperar les dues pagues extres pendents -dels anys 2013 i 2014- sinó també tots els drets perduts en els últims deu anys.«Ens trobem davant d'una vaga legítima. La més justificada dels últims anys. Volem recuperar uns serveis públics de qualitat. Reclamem al Govern de la Generalitat que deixi de jugar amb els seus empleats i empleades públics i que compleixi els acords que es van signar al seu dia», ha reclamat Bea Bonilla, secretària general de la FeSP-UGT de les Terres de Lleida. Una situació que afecta entre 10.000 i 15.000 treballadors a la demarcació de Lleida.


Comentaris

envia el comentari