Catalunya Diari

UGT proposa un sistema d’adjudicació de vacants docents més transparent

UGT proposa un sistema d’adjudicació de vacants docents més transparent| Redacció

 A finals de juliol sortí la resolució definitiva d’adjudicació de llocs de treball docents a jornada complerta, pels curs vinent, als centres públics d’Infantil i Primària, Secundària i FP. Resta pendent que s’adjudiquin les vacants a jornada reduïda i les substitucions, tant de curta com de llarga durada; procés que es realitzarà entre el personal apuntat a la borsa de personal docent del Departament d’Educació, abans del proper 1 de setembre.
 
Per aquest motiu, des del sindicat es queixen que l’actual aplicació telemàtica no garanteix ni la transparència ni facilita el seguiment de les adjudicacions, la qual cosa implica la indefensió del personal interí/substitut a l’hora de reclamar.
 
Alguns dels canvis que proposen són: 
- Ensenyament faci públic, abans del procés d’adjudicacions, els llocs de treball pendents de cobrir, amb definició del tipus de jornada (complerta, mitja jornada, 1/3 de jornada) de cadascun d’ells i durada prevista del contracte.
- Amb tota la informació a l’abast, el docent ordena les vacants en funció dels seus interessos.
- El Departament adjudica una vacant d’acord amb les peticions realitzades i l’ordre que  ocupi l’interí  dins la borsa de treball.
 
Aquesta  proposta (que ara s’utilitza per als llocs de difícil cobertura i es generalitzaria  a totes les vacants) milloraria la transparència del procés i facilitaria la possibilitat de reclamar  un lloc de treball, quan es consideri que per dret li pertoca.Comentaris

envia el comentari