Catalunya Diari

UGT-Terres de Lleida denuncia que 9 de cada 10 contractes signats són temporals

Dels 10.928 contractes signats aquest de desembre de 2018 al territori lleidatà, 1.380 són indefinits, i la resta (9.548), temporals

La demarcació de Lleida ha tancat l’any amb 21.093 persones aturades, 817 menys que el desembre del 2017, el que suposa un descens del 3,73% interanual, segon ha informat aquest dijous el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Unes dades «poc positives» pel sindicat UGT-Terres de Lleida si ens fixem que nou de cada 10 contractes que se signen a la demarcació de Lleida són temporals. En aquest sentit, dels 10.928 contractes signats aquest de desembre de 2018 al territori lleidatà, 1.380 són indefinits, i la resta (9.548), temporals –la majoria de curta durada i precaris-. Unes dades que fan que es cronifiqui encara més la precarietat laboral i la pobresa.

I tot i les dades positives de l’any 2018, encara estem lluny de la situació d’abans de l’inici de la crisi. En comparació amb el desembre de 2007, en l'àmbit de Catalunya, encara tenim 127.118 persones més en situació d’atur; hi ha 2.021 persones menys afiliades a la seguretat social; se signen menys contractes indefinits i més de temporals; i la cobertura de prestacions s’ha reduït en més de 25 punts percentuals.

És per això, que per a l’any 2019, la UGT s’ha fixat els següents objectius: derogar de forma immediata les reformes laborals imposades; acabar amb l’ocupació precària, temporal, de curta durada i els salaris baixos; utilitzar la contractació indefinida i la jornada complerta; eliminar els incentius de contractació temporal; a igual treball, igual sou, per lluitar contra la precarietat de les empreses multiservei, falses cooperatives i falsos autònoms; reforçar el paper de la inspecció de treball; i aplicar un increment salarial pactat per l’any 2019 al 3%, entre altres mesures.

 

Recents denúncies d'UGT en relació a les condicions dels treballadors a Lleida

La UGT de les Terres de Lleida ha interposat una desena de denúncies contra el Grupo Jorge per «no complir el conveni i no garantir als treballadors unes condicions laborals dignes», des que la firma va començar al setembre a traspassar els treballadors autònoms al règim general de la Seguretat Social a través d'una empresa mercantil -Axparia Trade- que hauria estat creada amb aquesta finalitat, segons el sindicat. «Els treballadors han deixat de ser autònoms, però se'ls segueixen exigint les mateixes condicions que abans i això no és el que s'havia pactat», segons va assegurar el passat mes de desembre el secretari general de la FICA-UGT de les Terres de Lleida, Antonio Rodríguez. A la demarcació de Lleida, hi hauria unes 250 persones que es troben en aquesta situació, segons la UGT.


Comentaris

envia el comentari