Catalunya Diari

La UGT-Terres de Lleida preveu pujades als salaris de tots els convenis

Preveu una pujada del 2% del salari en tots els convenis, a més d'1% en funció dels beneficis i la productivitat de cada empresa
Imatge de la reunió
Imatge de la reunió | LleidaDiari.cat

La UGT-Terres de Lleida ha celebrat aquest dilluns una assemblea de delegats per informar-los sobre el «Acuerdo Nacional para el Empleo y la Negociación Colectiva», al qual han arribat sindicats i patronal després d'un llarg i dur procés de negociació. Posteriorment, el sindicat sotmetrà en assembla la ratificació d'aquest acord.

 

«Avui és un dia molt important», ha assegurat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, durant la sessió. I és que després de molts mesos de lluita, amb el canvi de Govern s'ha fet palès un canvi i després d'una dura negociació s'ha aprovat aquest acord. Entre altres punts, preveu una pujada del 2% del salari en tots els convenis, a més d'1% en funció dels beneficis i la productivitat de cada empresa; a més d'un sou mínim de 1.000 euros en tots els sectors -aquesta mesura ha d'estar vigent en totes les empreses a partir del 2020.

  

  

Un altre aspecte que ha remarcat Aguilà del plec de millores és la flexibilitat horària en la jornada laboral, «per trencar amb la rigidesa de la jornada laboral i poder comptabilitzar millor la vida laboral i la familiar». Per la seva part, la secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, ha explicat que l'objectiu principal del 'Acuerdo Nacional para el Empleo y la Negociación Colectiva' era la redistribució de la riquesa.

 

«I ara gràcies a aquest acord podrem recuperar els salaris perduts en els últims cinc anys», ha apuntat. En aquest sentit, ha explicat que el 2020 cap categoria professional podrà cobrar menys de 14.000 anuals. Una mesura que permetrà a molts treballadors, principalment del sector Serveis que és on es registren els salaris més baixos, guanyar en qualitat de vida. «Millorarem els salaris de gent, que no hauran de viure per sota del llindar de pobresa com estan fent fins ara», ha afirmat Gilgado.Comentaris

envia el comentari