Catalunya Diari

Un alcalde atrapat en les mentides

Un alcalde atrapat en les mentides| Oscar Sisteré

 Resulta curiós que tenint un alcalde que es desviu per sortir als mitjans, encara no hagi aprofitat alguna de les seues abundants aparicions per explicar a la ciutadania que s'ha gastat calerons de l'erari públic en una mena d'unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana de Lleida. Una unitat que Àngel Ros nega mentre que la seua regidora de Seguretat Ciutadana ha admès públicament que existeix, en un escrit que podeu consultar al web tuderechoasaber.es. Mestres, però, prefereix ensucrar-la anomenant-la Unitat Polivalent Operativa i dir que és un instrument per “respondre davant d'una emergència”. Se li escapa un petit detall, sra Mestres: el curs que han fet els 18 agents d'aquesta unitat era de seguretat ciutadana, i no sembla precisament la millor formació per atendre catàstrofes, com han corroborat diversos agents.
 
Mestres maquilla de servei públic la unitat, mentre que Ros, que potser no dialoga prou amb la regidora, nega ras i curt que existeixi aquest cos: “No tenim cap cos especial de la Guàrdia Urbana” va dir en el darrer xat de l'alcalde, un instrument de presumpta transparència. En aquest embolica que fa fort, un diari local presentava aquest dimecres les noves patrulles especials de la urbana, que voltaran sobretot per la Mariola i el Centre Històric. Finalment els agents que es van formar per integrar el cos antiavalots de la Urbana tenen destinació. Com no podia ser d'altra manera, vestida d'una gran utilitat social per part de Ros i Mestres.
 
L'opacitat de l'equip de govern a la Paeria dificulta tenir dades i xifres de despesa concretes d'aquesta unitat de la Urbana i de tants altres afers públics. Els fets, però, demostren que existeix una unitat específica de la guardia urbana creada i equipada per actuar com a força antiavalots, que l'ajuntament ha intentat ocultar aquesta informació, que quan ha donat explicacions aquestes han estat parcials i equívoques i que tot el procediment de creació ha estat estrany, tèrbol i opac. Un governant que amaga les seues accions, o bé se n'avergonyeix o bé creu que la ciutat i els diners que gestiona són seus i no n'ha de donar explicacions.
 
Però, davant les portes tancades, la ciutadania s'organitza, i aquells que en el nostre govern municipal s'amaguen en l'opacitat s'han d'enfrontar al que per a ells ha de ser una molt mala notícia: ha nascut a Lleida l'Observatori Ciutadà Municipal. Segur que en sentireu parlar.
 
Oscar Sisteré @osistere 


Comentaris

envia el comentari