Catalunya Diari

Un CAP de Lleida exigeix als malalts el DNI a més de targeta sanitària per atendre'ls

Un CAP de Lleida exigeix als malalts el DNI a més de targeta sanitària per atendre'ls| EP

 La mesura que aplica el centre lleidatà s'ha començat a implementar fa tres setmanes, quan el centre va detectar que un adolescent va intentar suplantar la identitat d'un altre.
 
En el cas dels menors que no tenen DNI, les persones responsables d'atenció a l'usuari demanen als seus acompanyants el llibre de família i un document identificatiu original d'un dels seus progenitors.
 
La responsable d'Atenció a l'Usuari d'Atenció primària, Isabel Mayoral, ha explicat a EP que la pauta és identificar tot usuari que no sigui conegut al centre. Majoral ha remarcat que en el cas de persones adultes treballar amb històries clíniques que no corresponen als pacients podria tenir repercussions importants. I ha afirmat: "Hi podria haver problemes molt seriosos amb vista a l'assistència sanitària a l'aplicar cursos clínics que en realitat no corresponen".
 
Sobre el CAP de Rambla Ferran, ha assenyalat que es tracta d'un centre d'una població molt variable en què els qui estan al taulell no poden conèixer tots els usuaris.
 
Majoral ha restat importància a la nova situació argumentant que tots els centres tenen l'obligació d'identificar l'usuari que no coneixen. "A vegades s'ha detectat que vénen cinc usuaris amb la mateixa targeta sanitària, amb els problemes que comporta a l'historial mèdic", ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari