Catalunya Diari

Un cap dels Mossos afirma que Ausàs es dedicava al contraban quan era conseller

Un cap dels Mossos afirma que Ausàs es dedicava al contraban quan era conseller| Text i fotografia: EP

en el judici

En la segona sessió del judici a l'Audiència de Lleida ha relatat que els agents van trobar al seu despatx un document del febrer del 2010 en què apareixen paraules vinculades amb el tràfic de tabac ('comandes', 'Miguel', un dels implicats, entre d'altres), que segons la seva opinió acrediten la seva activitat relacionada amb el contraban en aquesta època. "Intuïm que és un indici que en aquell moment, com a mínim des del 2010, s'està produint aquest moviment de tabac o aquests contactes previs", ha explicat al judici l'agent, que ha cexplicat també que hi havia una targeta escrita a bolígraf amb data de 4 d'agost d'aquest any amb dades d'interès per a la investigació. Aquest document va servir, segons l'agent, per explicar a la jutge del cas "que pogués ser que aquest delicte s'estigués fent des d'aquestes dates".

L'agent ha explicat també que van analitzar el telèfon de l'exconseller, "un model BlackBerry negre amb el logotip de la Generalitat de Catalunya", i que en el buidatge dels seus SMS es van trobar indicis de marques de tabac.

El cap de l'operatiu i diversos agents que han declarat han referit que Ausàs tenia al garatge de casa seva un taller per empaquetar tabac amb bosses i cinta americana per embalar.

A la sessió de dimarts, Ausàs va negar haver comès el delicte pel qual la Fiscalia demana per a ell sis anys i cinc mesos de presó i una multa de 2,25 milions d'euros i ha explicat que la major part dels 25.000 euros trobats a casa seva pertanyien a la seva sogra.

19 nous testimonis declaren
Aquest dimecres han declarat en total 19 testimonis, la majoria a petició del fiscal; entre els testimonis de la defensa d'Ausàs hi havia dues de les seves cunyades, que han justificat que la seva mare, la sogra de l'expolític, tingués gran quantitat de diners a casa seva perquè era el seu costum, tenia un fort caràcter i avançada edat, 93 anys.

Durant la vista, s'han visionat diversos vídeos del garatge en el qual es guardava part del tabac i en què apareixien alguns testimonis, entre els quals hi ha la mare de dos menors que carregaven caixes en aquest pàrquing.

L'exconseller va ser detingut pels Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Guàrdia Civil a mitjan juliol del 2012, va passar dos dies a la presó de Lleida i va sortir després de pagar una fiança de 145.000 euros.

El judici contra Ausàs, la seva dona i 11 acusats més per contraban de tabac que va començar dimarts s'acabarà aquest divendres, jornada en la qual està programat el visionat de les gravacions en les quals presumptament apareix Ausàs amb caixes de tabac.


Comentaris

envia el comentari