Catalunya Diari

Un exregidor de Lleida deixa el PSC pel pacte PSOE-Ciutadans

Un exregidor de Lleida deixa el PSC pel pacte PSOE-Ciutadans| EP - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L'exregidor de Lleida Jesús Castillo ha deixat el PSC després de trenta anys de militància per estar en desacord amb el pacte assolit pel PSOE amb Ciutadans durant les negociacions per a la investidura, i per no haver optat per un acord amb Podem, les seves confluències i els partits nacionalistes.


"Em sento socialista i catalanista i per això he de deixar el PSC", ha afirmat aquest dilluns al seu bloc Castillo, catedràtic de Ciències Socials, Geografia i Història i director de l'Institut Guindàvols de Lleida. I argumenta: "S'han convocat eleccions generals i això ha estat l'última de les decepcions d'un socialisme (PSOE-PSC) que amb els resultats electorals del desembre passat podia encapçalar un govern progressista format per PSOE, Podem amb les seves confluències i els partits nacionalistes catalans i bascos, i enlloc d'aquesta opció progressista i de canvi, davant del govern del PP, va preferir un pacte amb Ciutadans, que és un partit liberal i profundament anticatalanista".


 


Assegura també que no comparteix que el PSC s'hagi anat allunyant de la defensa del Dret a Decidir i es pregunta "com és possible que celebrar un referèndum perquè la ciutadania de Catalunya pugui decidir no sigui una prioritat per a un partit que es diu catalanista" .


 


També ha agregat: "M'agradaria molt que el PSC rectifiqués el seu rumb i poder tornar a trobar-nos en la lluita per la defensa dels drets socials i nacionals".Comentaris

envia el comentari