Catalunya Diari

Un inici de curs marcat per les retallades

Un inici de curs marcat per les retallades| Laura Biela - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Concretament a Lleida ciutat, han iniciat el curs escolar 2013/2014, un total de 14.461 alumnes d'infantil (4.970) i de primària (9.491). El nombre d’alumnes que s’han incorporat a P-3 a la ciutat de Lleida és de 1.657. A més del 860 nens inscrits en les escoles bressol de la ciutat, tot i que aqust, s'aniran incorporan gradualment a les aules per facilitar la seva adaptació. Des de la Paeria recorden que encara resten places vacants en alguns centres, que mantindran la matrícula oberta al llarg del curs escolar. La baixada demogràfica ha provocat que enguany hi hagi 100 inscripcions menys respecte a altres cursos.A la Seu d'Urgell, el total d'alumnes matriculats als centres educatius de la Seu d'Urgell i Castellciutat és de 2.739. Pel que fa al cicle d'infantil i primària, l'escola Albert Vives té matriculats per aquest nou curs escolar un total de 426 alumnes; l'escola Pau Claris, 338; mentre que l'escola La Valira hi cursaran 96 nens; i a l'escola de Castellciutat albergarà un total de 26 alumnes. Al col·legi La Salle hi cursaran 372 alumnes al cicle d'infantil i primària; 192 a l'ESO i 36 als cicles formatius. En aquest nou curs escolar iniciaran la seva escolarització a P3 un total de 130 nens i nenes de la Seu i Castellciutat. Respecte a la llar d'infants municipal 'Els Minairons' en aquest nou curs comencen 84 nens i nenes: 4 a P0; 40 a P1; i 40 a P2. 
 
D'altra banda, l'institut Joan Brudieu compta amb un total de 1.046 nois i noies matriculats dels quals cursaran l'ESO 471 alumnes; 213 alumnes a batxillerat; i 334 a cicles formatius (grau mitjà i grau superior). Pel que fa a la prova d'accés a graus superiors hi ha matriculats un total de 28 estudiants.
 
"El pitjor dels escenaris"

Des del sindicat USTEC·STEs auguren el "pitjor dels escenaris per aquest nou curs escolar". El seu portaveu, Jaume Añé, ha explicat aquest matí que a dia d'avui molts centres encara compten amb deficiències importants, com per exemple, "falta de personal; eliminació de les ajudes de menjador, transport i llibres; i infraestructures pèssimes, entre d'altres". En aquest sentit, ha explicat que molts docents s'han incorporat avui mateix a les classes, "fet que provoca que no hagin tingut temps a preparar-se la matèria i comencin a donar classes sense conèixer als alumnes dels quals serà tutor".

 
És per això que, veient com es preparar aquest curs, des del sindicat no veuen amb bons ulls l'inici i consideren que "anirà de mal en pitjor". Així mateix, ha explicat que es preveuen noves retallades per l'any vinent, al 2014, "la tercera retallada de sou del personal docent". Per aquest motiu, ha informat que es preparen noves mobilitzacions per a que la gent surti al carrer amb l'objectiu de lluitar per millorar la qualitat de l'educació pública. "S'està preparant una vaga estatal per a finals d'octubre de tot el sector educatiu per a que el Govern ens escolti i deixi de retallar en matèria d'educació", ha afirmat Añé, "ja que totes aquestes només afecten a les condicions d'aprenentatge de l'alumnat, que no en té cap culpa".


Comentaris

envia el comentari