Catalunya Diari

Un miler de persones es manifesten a Lleida contra el Consorci Sanitari

Un miler de persones es manifesten a Lleida contra el Consorci Sanitari| EP - Fotografia: @MareaBlancaLl

 

Unes 800 persones s'han manifestat aquest dissabte a Lleida contra les retallades sanitàries i contra el Consorci del Sistema Integral de Salut Lleida-Pirineus, que unificarà la gestió de l'ICS i Gestió de Serveis Sanitaris GSS i els centres d'atenció primària de la província, deixant al marge l'Hospital de la Seu i el de Vielha.

'Marees blanques' de diferents punts de Catalunya s'han sumat a la mobilització, on s'han pogut sentir càntics com 'De norte a sur, de este a oeste, la lucha sigue cuesto lo que cueste' i 'La sanitat no es ven', entre d'altres.
 
Entre els manifestants, que han passejat per diferents carrers de la ciutat sota una intensa pluja, hi havia membres de diverses plataformes de l'Hospital de Bellvitge, del Prat del Llobregat i de l'Hospital de Viladecans, a més de delegats dels sindicats CC.OO. i UGT.
 
Alguns dels participants han arribat a la Plaça de Ricard Vinyes, lloc d'on sortia la manifestació, en dos columnes: una des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i l'altra des del campus de Cappont, per dirigir-se a la seu del CDC, on s'ha penjat una foto del conseller de Salud, Boi Ruiz. Allí mateix els representants dels diferents col·lectius han llegit un manifest contra el Consorci.


Comentaris

envia el comentari