Catalunya Diari

Un país amb futur per a les dones

Un país amb futur per a les dones| Ester Guarné

 No volem viure en un país on cada dia es donen més passes enrere pel que fa a les polítiques d'igualtat entre dones i homes. En els darrers anys estem assistint a un abandonament institucional de les dones. Aquest govern, està implantant un model socialment inadmissible, un retorn al passat, un retorn a èpoques en blanc i negre. 
 
Una reforma laboral que ha propiciat que les dones tinguem unes taxes d'ocupació preocupants i que està provocant que l’esquerda salarial entre homes i dones continuï creixent any rere any i estigui assolint uns nivells alarmants. Un Estat que fa passos endarrere en polítiques com ara la llei de dependència, en polítiques de conciliació familiar i que ens està tornant a situacions que ja teníem oblidades. Un Estat que ens asfixia econòmicament, provocant retallades en beques menjador, en escoles bressol públiques... Un Estat que dóna menys recursos als programes de prevenció i d'atenció a les víctimes de la violència i que n’emmascara les dades tenint en compte només, a l'hora de fer l’estadística, els casos de les dones que han necessitat més de 24 hores d'hospitalització. I ara, per acabar-ho d'adobar, una reforma de la llei de l'avortament retrògrada i involucionista. No volem viure en un país on hem de sentir de boca dels seus dirigents que l'avortament és un fracàs de la dona i algunes bestieses més.
 
Volem viure en un país amb futur, on la justícia social i la igualtat entre dones i homes sigui una realitat. Les societats que evolucionen, les societats madures, són les que promouen polítiques per la igualtat de gènere, les que aposten perquè la dona tingui el paper que li pertoca.
 
Tindrem aviat la possibilitat de decidir que la nova Catalunya sigui una societat on tots convisquem en igualtat d'oportunitats. 
 
Les dones i homes d'Esquerra Republicana de Catalunya i de les JERC continuarem treballant per tal que així sigui.
 
Ester Guarné, secretària regional de la dona de la Federació de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya


Comentaris

envia el comentari